Tonis Reflektion av de två senaste matcherna‏

Förra lördagen spelade vi hemmamatch mot Nöbbele BK. En match som om vi hade vunnit hade vi toppat serien men det gjorde vi inte.

Vi spelade mot ett lag som ligger i själva toppen och som många lag underskattar men är ett lag med fantastisk vilja och inställning. Vi öppnade matchen rätt bra, med ett rätt högt passningstempo men slarvade med boll ett par tillfällen som Nöbbele tog tillbaka av oss och gjorde 0-1.  Vi fick lite uppförsbacke men vi hade fortfarande boll och rullade på hyfsat bra men i sista tredjedelen var vi aldrig heta. Vi hade några jättebra lägen men kändes som att vi inte ville eller kunde göra mål. Efter att man har några chanser och kommer inte till kvitteringen oftast får motståndare energi av det och straffar oss. Så blev det med Nöbbele också på själva slutet av första halvlek får de en frispark rätt långt från vårt mål som dem lyfter in mot vårt straffområde och där jag tycker att vi har bra koll på dem men dem gör nickmål. När jag säger att vi har bra koll på dem, där jag menar att vi ligger bra och har koll på markering men deras spelare som gör nickmål gjorde det fantastisk bra och helt enkelt var starkare i luften än vår spelare som hade markering. Efter andra målet domaren blåste av första halvlek och vi gick i pausvilan med 0-2 underläge.

I halvleken trodde vi fortfarande på att vi kunde vända men samtidigt när vi gick ut vi försökte men kom aldrig riktigt till avslut kändes det som. Nöbbele hade några bra chanser på omställningar där vår målvakt räddade bra eller dem missade själva.

Slutsats av denna matchen är att jag tycker att vi spelade väldigt bra spelmässigt men var inte alls heta i sista tredjedelen och det är där man vinner matcher. Jag sagt det till grabbarna och säger det igen att de var inte det bättre laget på något sätt men de hade mycket mer viljan, och bra inställning och med sånt kommer man långt, i alla fall på den nivå vi spelar i. Man kan inte bara gå ut och vinna utan man måste jobba hårt för att få bra resultat med sig.

Bilder från matchen mot Nöbbele:

IMG_0288 IMG_0289 IMG_0296 IMG_0302 IMG_0311 IMG_0328

Efter hemmaförlusten och en träning där vi laddade upp inför ny match som spelades torsdagen efter. Bortamatch mot Flerhopps GOIF somvi vann med 2-3.

Spelmässigt var inte bra från något av laget enligt mig. Det var rätt mycket långa bollar. Kamp på första- och andrabollar, konstiga beslut osv. Mot Flerhopp var vi på gamla spår igen där vi visar viljan, disciplin och jobbar hårt under hela matchen. Det var en match där vi var långt bort från klar vinst. Men där vi krigade hem 3 poäng.

I början av matchen hade Flerhopp mer boll men det kändes att de inte hade någon klar chans, vi själva låg rätt i positionerna men var lite passiva, men några gånger blixtrade vi framåt och skapade bra chanser där saknades lite skärpa i avsluten, utom en gång och en konstig situation där vi gjorde 1-0. Det var en sån situation som jag inte vill kommentera, vi gjorde mål och ledde 1-0. Strax efter hade Flerrhopp en hörna där vi var väldigt passiva och vi gör tyvärr självmål. Man var besviken men det var nog rättvist. Innan halvleken var slut skapade vi återigen några heta chanser och vi gick i pausvilan med 2-1 ledning.

I andra halvlek visste vi att Flerhopp måste framåt för att jaga kvittering och då är det mycket lättare att jobba eftersom man får sina chanser på motståndarens slarv eller för att de ligger högt från egen mål och öppnar ytor och möjligheter för oss. Matchens höjdpunkt var, när vi gjorde 3-1. Målet på en fin variant. Innan matchen var slut, Flerhopp reducerade till 2-3 men närmare än så kom dem aldrig.

Som jag skrev innan var vi aldrig det dominerande laget eller det var långt ifrån en klar seger men ändå tycker jag att vi skapade de hetare chansenar under hela matchen. Extra plus idag till vår försvarsgeneral Omar Eliassi som gör återigen felfri match och vissar fina ledarskaper under hela match. Målskytar: Ali Soukie, Zana Eliassi, Omar Eliassi.