Uddamålsförlust i premiären

NIK föll i kvällens seriepremiär borta mot Madesjö IF. Det med minsta möjliga marginal i en ganska chansfattig historia som hemmalaget vann med 1-0 (1-0).

I en premiär som spelmässigt inte nådde några höga höjder drog Nickebo det kortaste strået. En drömträff för hemmalaget efter 20 minuter av den första halvleken resulterade i matchens enda mål. En något misslyckad rensning i NIK-försvaret snappades upp av en Madesjöspelare som med ett skott utifrån vackert och otagbart prickade in 1-0 bakom nye målvakten Michael Grenstadius.

NIK hade ett par fina chanser, främst genom Bojan Dinic, före paus. Dels ett friläge där bollen tyvärr studsade upp precis före avslutet tidigt i matchen och dels ett läge efter förarbete av Fredrik Svensson där målvakten räddade efter att målet varit tämligen öppet.

Inget av lagen bjöd på något skönspel utan i stället handlade det mycket om kamp och ställningskrig samt slarv i passningsspelet. Nickebo gjorde inte någon bra halvlek utan fick gå till pausvila med 0-1.

Under en period av andra halvlek var spelet fortsatt slarvigt och utan vidare struktur, men efter hand fick NIK åtminstone till lite mer i offensiv väg. NIK gjorde en rad förändringar i andra halvlek och samtliga avbytare fick speltid, men man mäktade inte med något kvitteringsmål. Det trots en del chanser, åtminstone sista tio minuterna.

Jesper Sjögren sköt då tätt över och Johan Rosén-Lidholm sköt i sin tur utanför. NIK jagade med en trebackslinje i slutet och i slutminuterna var Rosén-Lidholm och Carlos Toro Santis nära att trycka in 1-1 efter en hörna men någon kvittering kom som sagt aldrig. I stället blev det precis som ifjol en uddamålsförlust i premiären (den gången borta mot IFK Oskarshamn i form av 2-3).

Bra i NIK var trots förlusten trion Johan Rosén-Lidholm, Jesper Sjögren och Peter Almheden.

Madesjö IF-Nickebo IK 1-0 (1-0)
Varning, NIK: Niclas Johansson.

NIK: Michael Grenstadius – Sebastian Melin (Tommy Persson, 50), Peter Almheden, Magnus Loman (Arnel Vuckic, 40), Jesper Sjögren – Fredrik Svensson, Kim Lindbladh, Johan Rosén-Lidholm, Christoffer Gidö (Jens Pålsson) – Bojan Dinic (Niclas Johansson), Arnel Alijagic (Carlos Toro Santis).