Blytung trepoängare på Öland

NIK var i stort behov av tre poäng när man gästade Färjestadens GoIF i kväll. Och visst kom den så efterlängtade segern. När Bojan Dinic gjorde 3-1 i 87:e minuten var matchen stängd och NIK kunde lämna ön med tre mycket viktiga pinnar.

Nickebo gjorde två psykologiskt tunga mål, för att använda en klyscha, när man tog ledningen med 1-0 i 44:e minuten och sedan ökade på två minuter efter paus. Danijel Lukic och Bojan Dinic stod för målen. Dessförinnan hade gästerna skapat flera riktigt fina chanser. Redan i matchens inledning var Lukic nära 1-0. Därefter skapade Sonny Ståhlbalck och Johan Rosén-Lidholm, den sistnämnde uppflyttad som forward, stor oreda i ölänningarnas försvar. Chanser skapades och före 1-0 var Lukic återigen riktigt nära efter ett riktigt fint anfall.

När ledningsmålet väl kom stod Måns Gunnarsson för framspelningen och Lukic kunde med ett något turligt avslut spräcka nollan precis före halvtidsvilan.

Direkt i andra kopplade NIK ett rejälare grepp om matchen. Kim Lindbladh, tidigare i just Färjestaden och nu duktig på sin vänsterbacksplats, vann boll och spelade upp på Ståhlbalck som efter väggspel med Dinic frispelade den sistnämnde. Dinic gjorde inget misstag utan satte 2-0.

Hemmalaget skapade länge ganska lite men reducerade i mitten av halvleken och skapade lite nerv. NIK höll dock tätt bakåt, bland annat genom att flytta ner duktige Rosén-Lidholm i en defensiv mittfältsroll, och när slutsignalen närmade sig stängde man dessutom definitivt matchen. Det genom Dinic andra mål för kvällen. Fint framspelad av inhoppande nyförvärvet Henrik Plym gjorde han 3-1 och säkrade tre viktiga poäng. Efterlängtade sådana som tog Nickebo lite längre ifrån den negativa kvalplatsen.

En ganska stark Nickeboinsats över lag där alla gjorde ett bra jobb. Extra plus till Johan Rosén-Lidholm, Kim Lindbladh, Magnus Loman och Sonny Ståhlbalck. Bojan Dinic dessutom riktigt bra i andra halvlek,

Färjestadens GoIF-Nickebo IK 1-3 (0-1)
Målen, NIK: 0-1 Danijel Lukic (44), 0-2 Bojan Dinic (47), 1-3 Bojan Dinic (87).