Derbyförlust för bilagan

NIK:s B-lag, numera ett kombinationslag tillsammans med Rockneby IK, föll i måndags i derbyt mot Läckeby GoIF. Det trots en 2-0-ledning i paus.

Första derbyt för säsongen slutade alltså i moll för Nickebo/Rockneby. Hemmalaget gick upp till 2-0 före paus på Ljungvallen och såg ut att ha bra koll på läget. Målen gjordes av förre NIK-spelaren Niklas Friberg, numera Rockneby, och NIK:s nyförvärv Jens Pålsson. Men i andra halvlek tappade hemmaelvan greppet, förlorade kampen på mitten och släppte under loppet av tio minuter från 65:e till 75:e minuten in tre mål.

Därmed förvandlades tre säkra derbypoäng till en tung uddamålsförlust i stället. Något som också innebar andra raka förlusten.

Med i laget från Nickebo fanns Jimmy Wiberg, Andreas Persson, Jens Pålsson, Jacob Brindstedt, Christoffer Gidö, Peter Almheden, Sebastian Melin och Dennis Svensson.

Nickebo/Rockneby-Läckeby GoIF B 2-3 (2-0)