Division 4-våren summeras

NIK:s vårsäsong var länge en riktig besvikelse och det kändes som att det mesta gick emot laget. En lyckad avslutning, med sju poäng på de sista matcherna och ett kliv uppåt i tabellen, gjorde dock att vi kan blicka mot hösten med viss tillförsikt.

Här tar vi nu en titt på det som har varit under våren i division 4-spelet för Nickebos del. Kommentarer och statistik bjuds det bland annat på.

DIVISION 4 NORDÖSTRA

MATCHERNA

Omgång 1:
IFK Oskarshamn-Nickebo IK 3-2 (1-2)
Målen, NIK: Sonny Ståhlbalck, Dennis Svensson.

Omgång 2:
Trekantens IF-Nickebo IK 1-0 (0-0)

Omgång 3:
Nickebo IK-Timmernabbens IF 0-1 (0-0)

Omgång 4:
Mönsterås GIF-Nickebo IK 2-1 (2-1)
Målet, NIK: Niclas Johansson.

Omgång 5:
Nickebo IK-Överums IK 3-1 (3-0)
Målen, NIK: Tommy Persson 2, Victor Loebbert.

Omgång 6:
Madesjö IF-Nickebo IK 2-0 (1-0)

Omgång 7:
Hultsfreds FK-Nickebo IK 2-2 (2-1)
Målen, NIK: Johan Rosén 2 (en straff).

Omgång 8:
Nickebo IK-Fågelfors IF 2-6 (1-2)
Målen, NIK: Johan Rosén, Emil Radhe.

Omgång 9:
Blomstermåla IK-Nickebo IK 6-3 (4-1)
Målen, NIK: Sebastian Melin, Christoffer Gidö, Emil Radhe.

Omgång 10:
Nickebo IK-Smedby BoIK 1-1 (1-0)
Målet, NIK: Johan Rosén.

Omgång 11:
VSGF/JAIK-Nickebo IK 1-2 (1-2)
Målen, NIK: Sonny Ståhlbalck 2.

Omgång 12:
Nickebo IK-IFK Oskarshamn 4-3 (1-1)

Målen, NIK: Johan Rosén 2 (två straffar), Emil Radhe, självmål.

Kommentar:
NIK kom till spel i årets division 4 med en intressant trupp och trots en svag försäsong resultatmässigt var förhoppningarna ganska höga. Nickebo nämndes som en av favoriterna till seriesegern och även inifrån truppen hintades det om att avancemang till elitfyran också var målsättningen.

Nu har vårsäsongen inte alls levt upp till förväntningarna. NIK låg under flera omgångar sist i tabellen och har slagits nere vid strecket. Sju förluster har det blivit sammanlagt, varav fyra med uddamålet. NIK fick en tung start på division 4-säsongen när IFK Oskarshamn vände och vann premiären hemma på sitt konstgräs med 3-2 sedan Nickebo haft en ledning med 2-1 i andra halvlek. Därefter fortsatte motgångarna. De fyra uddamålsförlusterna kom på rad, i omgång ett till och med fyra, och efter nio matcher stod NIK på endast fyra poäng. Förstås ett långt ifrån hållbart facit.

Glädjande nog blev det en rejäl uppryckning på slutet. Efter två storförluster, 2-6 och 3-6 mot Fågelfors IF respektive Blomstermåla IK (bilden nedan), repade sig NIK och tog poäng i de tre sista matcherna. 1-1 mot Smedby BoIK, i en match som Nickebo dominerade och borde ha vunnit, följdes upp av viktiga 2-1 borta mot VSGF/JAIK och avslutningsvis en meriterande 4-3-seger i en riktig rysare hemma mot topplaget IFK Oskarshamn på Ljungvallen. De sju poängen tog NIK upp till en åttondeplats i en förvisso haltande tabell, men läget är hursomhelst klart mer positivt än för bara några omgångar sedan.

NIK släpper in ett av många mål mot Blomstermåla.
Foto: Tomas Jonsson, tomasrj.blogspot.com

 

POSITIVT
Givetvis sorteras avslutningen av vårsäsongen in under den här rubriken. NIK har visat att laget har kapacitet och i de sista matcherna har lite av de kvalitéerna som man spåddes ha före säsongen kommit fram. Förhoppningsvis kan Nickebo nu fortsätta på det inslagna spåret och göra en klart bättre höst.

Ett annat plus- eller utropstecken, och ett riktigt stort sådant, har nyförvärvet Johan Rosén (bilden)varit. Med meriter från spel i bland annat Lindsdals IF visste vi att han hade något att tillföra, men han kom också till klubben med viss skadeproblematik bakom sig och att Rosén skulle vara så här lysande vågade nog ingen hoppas på. Mittfältaren har varit NIK:s genomgående bästa spelare och har tillfört väldigt mycket i form av såväl offensiv spets i form av genombrottsstyrka, målfarlighet och kreativitet som defensiva kvalitéer. Med stenhårt jobb och en grym inställning har Rosén varit en lysande tvåvägsmittfältare hela våren sedan han återkom från en knäskada.


NEGATIVT
Lika givet som att avslutningen hamnar under den positiva rubriken så hamnar starten på säsongen här. Fyra raka uddamålsförluster och ynka fyra poäng på de inledande nio omgångarna är förstås varken bra eller godkänt någonstans.

En annan negativ faktor, som säkerligen har påverkat resultaten en del utan att på något sätt försöka att förklara bort dem, är den stora spelaromsättningen som har varit. NIK stod väl rustat inför säsongen men tyvärr har spelare som William Vitikainen, Carlos Toro Santis, Akis Papadimitropoulos, Hugo Gladysz och Tin Azinovic försvunnit av olika anledningar och givetvis har det påverkat truppens slagstyrka. Att det sker förändringar i en spelartrupp är förstås naturligt men desto ovanligare är att det händer så mycket mitt under en säsong.

 

STATISTIK

 

VÅRENS LAG

Johan Ewaldh – Sebastian Melin, Niclas Johansson, Christofer Eriksson, Dennis Svensson – Emil Radhe, Johan Rosén, Jimmy Wiberg, Christoffer Gidö – Bojan Dinic, Sonny Ståhlbalck.

Elvan är baserad på antal starter som respektive spelare har gjort under våren. Det är dock inte nödvändigtvis så att samtliga spelare hamnar på ”rätt” positioner. Exempelvis har Dennis Svensson först på slutet klivit ner i en vänsterbacksroll efter att mestadels ha figurerat på mittfältet tidigare. Skuggar strax bakom startelvanplatserna gör främst Victor Loebbert och
Tommy Persson.

Sebastian Melin, en av NIK:s bästa spelare under våren, i kamp med en Timmernabbenspelare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.