Förlust borta mot Tingsryd United med 2-0

I lördags åkte vi till Tingsryd. Vi saknade några viktiga spelare. Ändå åkte vi med ett stabil trupp där iaf jag trodde att vi skulle få ett positiv resultat med oss hem. Jag vill inte hitta på några ursäkter för vår förlust. Tingsryd var ett bra motstånd och var bättre än oss under 90 minuter och vann klart rättvist.

Det som jag vill komma fram till är att det får inte påverka vårt spel så mycket om någon eller några spelare är borta. Inte så mycket som det gjorde denna lördags eftermiddag.

Vi startade väldigt svagt. Det kändes att vi var alldeles för långt efter. Vi hade väldigt svårt att få ihop något spel, vi slår bara långt och utan någon tanke bakom. Det är konstigt eftersom det som vi pratade om innan match men även alltid försöker ha med oss är långt ifrån att bara slå långa bollar under 90 minuter. Tyvärr den här gånger gjorde vi det och jag har ingen riktigt bra förklaring på varför.
Första halvlek skapade vi absolut ingeting utan tappade boll efter boll och motståndarna hade några vassa chanser på kontring plus att de skapade chanser via sin speluppbyggnad. Klart underkänd första halvlek från oss och vi gick till pausen med 1-0 underläge. Men matchen levde fortfarande.
Under pausen pratade vi om att vi måste gå ut och försöka hålla oss kompakta eftersom spelet stämde inte alls så tanken var att försöka stabilisera oss framför allt. Andra halvlek rykte vi upp oss lite grann men det var långt ifrån det vi ville och det vi kan.
Eftersom vårt spel inte gav så mycket så försökte vi flytta upp lite positioner och försöka kvittera men det gav tyvärr ingen resultat. Vi släppte ett mål till och där kändes det att matchen var slut. Vi hade haft större förlust i antal mål om inte vår målvakt Sabagh hade varit så duktigt som han var i andra halvlek.

Tyvärr är det ingen som förtjänar extra beröm utom Sabagh i andra halvlek, tack vare honom vi släppte inte in fler mål.

Alla kan och måste vara mycket bättre och det vet jag att vi kommer att vara. Redan på fredag är det hemmamatch mot Flygsförs/Gadderås IF. Då Nickebo IK bjuder på entréavgiften.