Inget skönspel men ny vinst

NIK tog igår tredje segern på försäsongen genom 3-1 (2-0) mot Mörbylånga GoIF. Något skönspel bjöds det dock inte på. Däremot krigade Nickebo till sig segern och fick en nyttig match i benen.

Nickebo öppnade matchen i blåsten på Fjölebro på ett riktigt bra sätt. Under de inledande minuterna skapade man ett par fina lägen och efter tolv minuters spel kom också 1-0. Det genom Bojan Dinic.

Därefter började NIK slarva och spela för nonchalant. Mörbylånga försökte i sin tur rulla medan Nickebo slog mycket långt och utan adress. Dock lyckades ölänningarna inte spräcka målnollan.

I stället fick NIK hjälp med ett 2-0-mål i slutet av första halvlek då ett fint anfall resulterade i att Danijel Lukics inspel mot Dinic styrdes i mål av en Mörbylångaspelare.

I paus gjorde NIK en rad förutbestämda ändringar. Magnus Loman klev in på mittfältet, Arnel Vuckic blev vänsterback och Jesper Sjögren tog klivet in som mittback. Ut gick Peter Almheden. Dessutom kom Måns Gunnarsson in som högerback och Tommy Persson ersatte Christoffer Gidö på mittfältet.

I början av andra böljade spelet fram och tillbaka. När Mörbylånga sedan fick en straff som gav en reducering blev det starten på en intensiv press mot NIK. Tränarstaben agerade snabbt och gjorde ytterligare ändringar i positionerna. Nickebo gick exempelvis ner på ett 4-5-1 när Melin byttes in på högerkanten och Dinic klev ut. Vuckic klev samtidigt upp på innermittfältet och Jacob Brindstedt byttes in som vänsterback.

Något riktigt spel lyckades Nickebo inte få till men man kom tillbaka in i matchen genom hårt jobb och krigande. Inbytte Persson kunde dessutom sätta 3-1 på en retur.

Med kvarten kvar klev Dinic in som offensiv innermittfältare och Sjögren klev upp på mitten. De förändringarna blev lyckade då NIK efter det fick igång lite spel igen och under matchens avslutande minuter såväl skapade ett antal chanser som hade flera fina kombinationer på offensiv planhalva.

En bra avslutning på en i övrigt mindre bra spelmässig insats. Samtidigt, åtminstone efter paus, en stark arbetsinsats. Plus i NIK till målvakten Michael Grenstadius, inbytte högerbacken Måns Gunnarsson och hårt jobbande mittfältaren Arnel Vuckic.

Nickebo IK-Mörbylånga GoIF 3-1 (2-0)
Målen, NIK: 1-0 Bojan Dinic, 2-0 självmål, 3-1 Tommy Persson.

NIK: Michael Grenstadius – Sebastian Melin (Måns Gunnarsson, 46), Peter Almheden (Magnus Loman, 46), Christofer Eriksson, Jesper Sjögren – Quan Tran, Arnel Alijagic (Jacob Brindstedt, 55), Arnel Vuckic, Christoffer Gidö (Tommy Persson, 46) – Bojan Dinic, Danijel Lukic.