Intressant toppmöte i morgon

Så här i VM-tider är det samtidigt full fart på lokalfotbollen i några veckor till före uppehållet. För NIK:s del väntar i morgon ett högintressant toppmöte, snudd på en seriefinal, mot öländska Runsten/Möckleby IF.

NIK har tuffat på under våren efter en svag start och är i allra högsta grad med i den absoluta toppstriden i skrivande stund. Morgondagens motståndare Runsten/Möckleby IF, eller RM i folkmun, toppar tabellen men förlorade senast mot Smedby BoIK. Den förlusten innebär att laget förvisso har tre poäng ner till Lindås/Långasjö samt fyra poäng ner till NIK, men med en match mer spelad.

En seger i morgon, eller en poäng för den delen, skulle därmed ge NIK ett riktigt gynnsamt läge i toppstriden inför de avslutande vårmatcherna. Dock väntar en riktigt svår uppgift mot ett RM som bortsett förlusten mot Smedby har imponerat stort på sistone. Bland annat har RM kört över sina öländska grannar i Färjestadens GoIF och dessutom vunnit det välbesökta och haussade derbyt mot SSG IF.

Tränaren Marcus Kraaijenbrink är känd för att ha löpstarka, hårt jobbande lag och årets upplaga av RM är garanterat inget undantag. Det samtidigt som de besitter offensiva kvalitéer i sin 4-2-3-1-uppställning.

Imponerat har även Nickebo gjort, åtminstone resultatmässigt, den senaste tiden. Spelet har inte glänst i alla matcher men poängen har trillat in och laget har nu åtta raka matcher utan förlust, varav sex vinster. Man har också visat prov på en förmåga att vinna på olika sätt. Mot SSG gjordes exempelvis fyra mål och de offensiva spetskvalitéerna fällde avgörandet, medan man mot Smedby senast krigade till sig en 1-0-seger.

Tränaren Hasse Sjögren har lyckats med ett 4-5-1-liknande system men har också möjlighet att matcha ett mer renodlat 4-4-2 då det finns fina anfallsalternativ i Bojan Dinic och Danijel Lukic.

NIK:s matchtrupp har varit klar i några dagar. Noterbart är att Sonny Ståhlbalck, Måns Gunnarsson och tidigare skadade Arnel Alijagic är tillbaka.

Matchtruppen:
30 Michael Grenstadius 
3 Peter Almhen 
4 Magnus Loman 
5 Christoffer Eriksson 
7 Bojan Dinic 
8 Johan Rosén 
9 Danijel Luckic 
10 Niclas Johansson 
11 Sonny Ståhlbalck 
12 Arnel Vuckic 
13 Christoffer Gidö 
19 Måns Gunnarsson 
20 Carlos Toro Santis 
26 Jesper Sjögren 
94 Arnel Alijagic

Fritt fram att spekulera i startelvan nu fram till i morgon klockan 18.45 då det är avspark på Runvallen. Håll också som vanligt koll på oss via Twitter, @NickeboIK1933. Där hoppas vi kunna leverera startelvan och senaste nytt strax före matchstart.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.