Knapp förlust i bra insats

NIK stod för säsongens bästa halvlek hittills men föll trots en över lag bra insats med 2-1 (1-1) borta mot Färjestadens GoIF i lördags. Spelet lovade dock gott och tränaren Toni Kujundzic var nederlaget till trots ganska nöjd.

Nickebo har agerat ojämnt hittills under försäsongen, naturligt nog då laget till stora delar är helt nytt. Helgens insats lovade dock gott trots att man inkasserade en förlust med 2-1 borta mot Färjestaden. Den första halvleken var riktigt bra från NIK:s sida. Gästerna spelade sig fram till många lägen och borde ha gjort fler mål än den 1-1-kvittering som Peter Almheden stod för då han rakade in returen efter ett skott från Muharem Vuckic i samband med en fast situation. Dessförinnan hade hemmalaget lite slumpartat tagit ledningen och NIK bränt en del lägen.

I andra halvlek tappade Nickebo en del av spelet. Man gjorde många byten och många fick speltid. Flera visade framfötterna men samtidigt var det givetvis så att samarbetet blev lite lidande av alla bytena. Dock skapade NIK fortfarande chanser och kunde likaväl ha avgjort men i stället fick hemmalaget en straff i slutet som förvaltades fram till 2-1.

Sammantaget gjorde NIK en riktigt fin insats under åtminstone 60 minuter. Tränaren Toni Kujundzic kunde efteråt konstatera att spelet börjar sitta mer och mer, men att det fortfarande gäller att kunna prestera i 90 minuter.

Färjestadens GoIF-Nickebo IK 2-1 (1-1)
Målet, NIK: 1-1 Peter Almheden.

NIK: Vedran Bajramrovic – Mourtada Jabiri, Carlos Toro Santis, Peter Almheden – Hugo Gladysz, Tommy Persson, Muharem Vuckic, Khalil Dakroub, Sabbah Mustafai – Bojan Dinic, Ali Junior Soukie.