NIK föll igen – kvalplatsen närmar sig

Nickebo föll på nytt tungt i en viktig streckmatch idag. Det borta mot Smedby BoIK. NIK hamnade i underläge med 1-0 före paus och föll till slut med 2-0. Ett resultat som gjorde att kvalplatsen nedåt nu bara är två poäng bort.

NIK fick en mardrömsstart när en Nickebospelare halkade på mittplan och Smedby kunde anfalla direkt i första minuten. Inlägget som följde gav 1-0 och uppförsbacke direkt för gästerna. Halvleken kom sedan att handla mycket om långbollar från båda lagen och få riktiga chanser. Med tio minuter kvar gick NIK över till 4-4-2 och fick efter det lite längre anfall.

I andra halvlek hade Bojan Dinic och Jimmy Wiberg jättelägen och även Danijel Lukic samt Johan Rosén-Lidholm var ytterst nära. Bollen ville dock inte in utan halvlekens enda, och matchens andra, mål gjordes av hemmalaget efter en kontring.

NIK skapade som sagt chanser och tryckte på men fick ingen utdelning. I stället stod sig 0-2 och en ny, tung förlust inkasserades.

Beröm i NIK trots allt till Johan Rosén-Lidholm, Måns Gunnarsson och Magnus Loman.

Smedby BoIK-Nickebo IK 2-0 (1-0)