NIK nådde semifinal i Nybro Open

Nickebo tog sig för andra året i rad till semifinal när Nybro Opens Länsturnering avgjordes. För andra året i rad blev det också förlust mot Ängö BK. Straffar avgjorde ifjol medan mötet i år dessvärre slutade med 3-1 i Ängöfavör.

NIK gick igenom gruppspelet utan förlust via 2-1 mot Tvärskogs IF samt två mållösa matcher mot Ljungbyholms GoIF och Läckeby GoIF. De resultaten tillsammans med de övriga i gruppen innebar att Nickebo tog hem gruppsegern på fem poäng, en före Tvärskog.

I kvartsfinalen blev det seger med 2-1 mot Gullabo/Gullaboås sedan Quan Tran och Tommy Persson nätat. Därmed väntade semifinal mot fjolårssegraren och tillika det lag som slog ut NIK ifjol, Ängö. NIK hade i årets semifinal ledningen med 1-0 men lyckades tyvärr inte att stänga matchen utan föll i stället med 3-1. Nickebos mål gjorde Fredrik Svensson.

Nybro Open Länsturneringen, grupp D
Tvärskogs IF-NIK 1-2
Målen, NIK: Christoffer Gidö, Quan Tran.

En lite trevande inledning, men stabilt och NIK vann rättvist med 2-1. En bra start på turneringen och tre viktiga poäng.

Ljungbyholms GoIF-NIK 0-0
En ganska chansfattig match. NIK var inte riktigt på tårna och saknade den där extra, riktiga taggningen. Åtminstone såg det ut så. Men en poäng blev det och NIK toppade gruppen inför sista omgången.

NIK-Läckeby GoIF 0-0
Ytterligare en mållös match men med en annan karaktär än mot Ljungbyholm. Kanske var det derbykänslorna som väcktes till liv. Hursomhelst var NIK piggt här och skapade flera riktigt fina chanser. Man borde nog ha vunnit men å andra sidan räckte en poäng inte bara till avancemang utan även till gruppseger.

Nybro Open Länsturneringen, kvartsfinal

NIK-Gullabo/Gullaboås 2-1
Målen, NIK: Tommy Persson, Quan Tran.

Nickebo inledde piggt och efter halva matchen såg man ut att vara på god väg mot semifinal. Då hade Tommy Persson och Quan Tran via fint spel och snygga mål gett NIK en 2-0-ledning. G/G reducerade dock och slutet blev nervöst. Men NIK höll ut och var klart för semifinal via 2-1.

Nybro Open Länsturneringen, semifinal
Ängö BK-NIK 3-1
Målet, NIK: Fredrik Svensson.

NIK drabbades av en tidig utvisning som man dock klarade av på ett bra sätt. Därefter var det ganska jämnt. Nickebo tog ledningen genom Fredrik Svensson och hade även något riktigt bra läge till att utöka. Men istället var Ängö effektiva när de skapade sina chanser och gjorde två snabba mål. Vid ställningen 2-1 fick NIK en straff, men tyvärr räddades Johan Lidholm-Roséns straff av den förre Nickebomålvakten Morgan Alf. På en av ganska få chanser gjorde därefter Ängö 3-1 och förpassade NIK ut ur turneringen.

Sammanfattningsvis så var det en jämn match. En klart godkänd insats av NIK i turneringen, där ingen höjde sig över mängden utan laginsatsen som helhet var bra.

 

 

Semifinal:
Ängö-Nickebo 3-1
Målet, NIK: Fredrik Svensson.

Mer info om matcherna kommer i morgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.