NIK vände och vann på ön

Nickebo gästade under onsdagskvällen östra Öland och SSG IF. Mötet blev händelserikt och innehöll sex mål, en utvisning, fem sanslöst intensiva minuter och en skön vändning från 1-2 till 4-2 för NIK:s del.

NIK lyckades ta ledningen efter 43 minuters spel då rutinerade mittbacken Niclas Johansson, tillbaka i startelvan för dagen, kunde göra 1-0. Det efter en frispark från Danijel Lukic som Johansson höll sig framme på och styrde in bollen. 1-0 till Nickebo stod sig också i paus.

Dessförinnan hade NIK haft de farligaste chanserna samtidigt som SSG hade mycket boll. Närmast mål innan Johansson höll sig framme var först Lukic när han redan efter två minuter var igenom men fick se sitt avslut räddas samt Måns Gunnarsson som tvingade målvakten till en strålande benparad efter dryga halvtimmen.

NIK blev efter paus mer offensivt och fick till längre anfall. SSG slog i sin tur nu fler långbollar och det var ganska tacksamt för Nickebos nickstarka mittlås. Även Carlos Toro Santis skördade stora framgångar som defensiv mittfältare och vann mängder med boll åt sitt lag.

Dock det i stället för ett nytt NIK-mål en kvittering, signerad notoriske målskytten Martin Gustavsson, efter 20 minuters spel. Gustavsson drog till efter en fast situation där NIK tappade bort honom och avslutade snyggt som den skyttekung han är.

Mellan matchminut 74 och 79 hände sedan allt och lite till. Först drog en hemmaspelare på sig sitt andra gula kort och blev utvisad. Minuten senare höll sig Gustavsson framme igen och gjorde 2-1 till SSG, med hjälp av en NIK-spelare, trots det numerära underläget. SSG-spelarens inspel styrdes i mål av en NIK-back men den förstnämnde fick målet.

NIK skulle dock repa sig snabbt. Man gick ner på trebackslinje, spelade med en slags 3-5-2-uppställning och fick utdelning för den offensiva satsningen. I 77:e minuten, två minuter efter 2-1, kvitterade Danijel Lukic och när matchklockan stod på 79 gjorde Kim Lindbladh det matchavgörande 3-2-målet.

Lukic kunde göra 2-2 sedan han fått bollen utanför straffområdet, utmanat, gått inåt och tryckt dit en tung vänster otagbart för målvakten. Strax senare nickade Lindbladh in 3-2 på inlägg från Tommy Persson, inbytt på högerkanten. Före det hade Dinic varit igenom och målvakten räddat samt Lukic även han varit mer eller mindre ren och tvingat målvakten till en räddning. Efter den chansen gick bollen ut till Persson vars inlägg alltså ledde till 3-2 i NIK-favör.

Med fem minuter kvar kunde sedan Lukic definitivt skjuta hem de tre poängen till NIK med sitt 4-2-mål, hans andra för kvällen och sjätte för säsongen. Återigen stod Persson för framspelningen.

Nickebo gjorde en riktigt stark forcering efter 1-2-målet och lyckades inte bara göra tre mål utan även både spela bra och skapa ett antal chanser utöver målen. En imponerande avslutning och en viktig seger.

Många stod för starka insatser i NIK. Högst betyg får vänsterbacken Arnel Vukic. Även nämnde Carlos Toro Santis är förtjänt av lite extra beröm.

SSG IF-Nickebo IK 2-4 (0-1)
Målen, NIK: 0-1 Niclas Johansson (43), 2-2 Danijel Lukic (77), 2-3 Kim Lindbladh (79), 2-4 Danijel Lukic (85).