NIK vann årets första match

Första träningsmatchen för säsongen och första matchen som NIK-tränare för Toni Kujundzic. Det var vad som gällde när NIK idag vann mot Kalmar Kurdiska med 2-0 (1-0) och därmed också inkasserade säsongens första seger.

Nickebo inledde säsongen på allvar under lördagseftermiddagen då man mötte Kalmar Kurdiska på Fjölebros konstgräs. Det var ett till stora delar nytt NIK som kom till spel då spelaromsättningen har varit enorm under vintern och med tanke på det var insatsen i 2-0-segern utan tvekan godkänd.

NIK stod för en skaplig insats spelmässigt och skapade också en del chanser. Man hade mer boll än division 6-laget Kurdiska, utan att för den skull spela ut motståndet. Hursomhelst så tog Nickebo ledningen före paus då ett av många nyförvärv, Axel Hultman, bröt igenom från mittfältet och placerade in 1-0.

Det stod sig i paus och i andra halvlek gjorde vänsterbacken Hugo Gladysz, tillbaka efter en sejour i Rockneby IK, 2-0 framspelad av Bojan Dinic.

Tränaren Toni Kujundzic var relativt nöjd efter matchen samtidigt som han konstaterade att det ändå är mycket att jobba med inför seriestarten i april.

Nickebo IK-Kalmar Kurdiska 2-0 (1-0)
Målen, NIK: 1-0 Axel Hultman, 2-0 Hugo Gladysz.