NIK vann enkelt över Kurdiska

Det blev en ganska nyttig genomkörare men samtidigt en enkel seger när NIK mötte nystartade Kalmar Kurdiska igår. 8-1 (4-1) sprang det iväg till i slutändan sedan Nickebo stått för en riktigt bra andra halvlek.

Inledningsvis var NIK ganska slött och spelet präglades av lite övermod och nonchalans. Det i kombination med ett taggat Kurdiska ledde till att NIK inte fick igång något spel utan sedermera hamnade i ett långbollande i stället.

Trots det tog Nickebo ledningen med såväl 1-0 som 2-0. Det efter fina individuella prestationer från några av de som trots allt var pigga i första halvlek: Fredrik Svensson och Bojan Dinic. Svensson låg bakom 1-0 när han själv skapade ett anfall och spelade fram Dinic. Därefter kom också 2-0, återigen med Svensson som förarbetare och Dinic som målskytt.

Slarv i NIK-backlinjen gav sedan Kurdiska en reducering innan Nickebo kunde utöka ledningen med ytterligare två mål före paus. Efter drygt en halvtimme spelade Jesper Sjögren, som strax före flyttats upp som innermittfältare, fint fram Dinic i djupet och 3-0 var ett faktum. Därefter kunde Peter Almheden styra in 4-1.

NIK-elvan första halvlek:
Arnel Vuckic – Jesper Sjögren, Peter Almheden, Niclas Johansson, Måns Gunnarsson – Quan Tran, Johan Rosén, Christoffer Gidö, Fredrik Svensson – Bojan Dinic, Tommy Persson.

Inför andra halvlek gjorde NIK ett antal byten och fick också mer fart på spelet. Det blev bättre rörelse och Nickebo hittade tillbaka till det tänkta grundspelet. Det gav längre anfall och mer variation i anfallsspelet.

Efter en timmes spel byggdes ett fint anfall upp och Dinic hittade Tommy Perssons panna med ett inlägg. 5-1 blev då ett faktum. Fem minuter senare var det dags för ett nytt bra anfall. Magnus Loman hittade Dinic i djupet, Dinic spelade i sin tur bakåt till Svensson som med ett inlägg hittade Persson och denne nickade återigen i mål.

Fredrik Svensson spädde på med 7-1 fint framspelad av Quan Tran (efter förarbete av Christoffer Gidö) och i slutet blev även Tran målskytt. 8-1 och stora siffror, men Kurdiska stod trots allt upp ganska bra så länge de orkade och tvingade NIK till en uppryckning som efter paus resulterade i bra spel.
– En nyttig träningsmatch där KKFC presterade och visade oss våra svagheter, kommenterar NIK-tränaren Hasse Sjögren.

Bäst i NIK var Jesper Sjögren som spelade ytterback, innermitt och mittback samt Fredrik Svensson. Även mittbacken Peter Almheden var stabil och Sebastian Melin svarade för ett riktigt piggt inhopp som ytterback.

NIK-elvan andra halvlek:
Måns Gunnarsson – Jacob Brindstedt, Peter Almheden, Jesper Sjögren, Sebastian Melin – Christoffer Gidö, Magnus Loman, Arnel Vuckic, Fredrik Svensson – Bojan Dinic, Tommy Persson.

Nickebo IK-Kalmar Kurdiska FC 8-1 (4-1)
Målen, NIK: Bojan Dinic 3, Tommy Persson 2, Fredrik Svensson, Peter Almheden, Quan Tran.