Storförlust när sviten förlängdes

I våras hade NIK en svit på åtta raka utan förlust, inkluderat sex segrar. Nu är läget det omvända. Igår kom sjätte raka utan vinst och Nickebo har endast en poäng på de sex senaste matcherna. Att siffrorna blev närmast pinsamma i form av 3-7 (0-3) borta mot Hossmo BK gör inte saken bättre.

Nickebo var chanslöst mot serietrean Hossmo BK igår. Hemmalaget tog ledningen tämligen tidigt, fyllde på med två mål till före paus och i och med 3-0 i halvtid var matchen mer eller mindre över redan då. Visserligen minns många NIK:are den makalösa vändningen hemma mot Hossmo 2011 då 1-4 blev 6-4 i andra halvlek, men den här gången var det inte ens nära.

Om vi tar det från början kan vi konstatera att Hossmo direkt inledde piggt medan NIK-spelarna hamnade på efterkälken, stod på hälarna och inte alls lyckades hålla fokus på rätt saker. Ledningsmålet kom också för hemmalaget i mitten av första halvlek. Lite oturligt för Nickebo, sett till just den situationen, då läget såg ut att föregås av en hands. Hursomhelst blev två Hossmospelare rena i straffområdet och kunde enkelt göra 1-0.

Innan halvleken var över hade såväl 2-0 som 3-0 kommit. NIK stod för ett horribelt försvarsspel och 2-0-målet kom allt för enkelt när målskytten tog sig förbi ett par av gästernas backar för att sedan placera in tvåan. Tredje målet kom på ett skott som inte såg otagbart ut.

Tränaren Hasse Sjögren var allt annat än nöjd med sitt lag i paus efter säsongens kanske sämsta halvlek. För att väcka laget gjordes en del byten och det 4-5-1-liknande systemet byttes mot ett 4-4-2.

Någon direkt effekt blev det dock inte. I stället kom 0-4 på straff och när den assisterande domaren vinkade för nästa straff skulle snart 0-5 vara ett faktum.

Först när hemmalaget hade gjort 6-0 lyckades NIK tröstmåla. Bojan Dinic spelade fram anfallskollegan Danijel Lukic som satte reduceringen. Därefter kom ännu ett baklängesmål innan siffrorna putsades något på slutet.

Christoffer Gidö hittade fram till Dinic som gjorde 2-7 innan inbytte Jacob Brindstedt kunde göra ett gott avtryck genom att spela fram till en ny reducering, 3-7 genom Lukic som därmed gjorde sitt andra för kvällen.

Målen hade dock bara akademisk betydelse förstås. Nickebo inkasserade en oerhört tung förlust och gjorde det dessutom genom att stå för en viljelös och riktigt svag insats. Många stod för undermåliga insatser men tre spelare förtjänar ändå lite plus: tvåmålsskytten Danijel Lukic samt det hårt jobbande innermittfältsparet Johan Rosén-Lidholm/Mikael Johansson.

Hossmo BK-Nickebo IK 7-3 (3-0)
Målen, NIK: 6-1 Danijel Lukic (72), 7-2 Bojan Dinic (87), 7-3 Danijel Lukic (89).
Varningar, NIK: Christofer Eriksson, Carlos Toro Santis, Mikael Johansson.