Tack för min tid som ordförande i NIK

Efter 4 år som ordförande är det nu dags för mig att tacka för min tid som ordförande i Nickebo IK. Som relativt nyinflyttad i byn så hade jag bara gott att säga om föreningen och dess verksamhet. Så jag behövde inte lång betänketid för att tacka ja till denna post. Jag mottogs med öppna armar och jag körde på i ett ganska högt tempo. Det var verkligen något helt nytt för mig och tyckte att det va en rolig utmaning.

Jag märkte ganska snabbt att klubben befann sig i en generationsskifte gällande fotbollen och det har minst sagt varit fyra tuffa år gällande just fotbollen. Den trupp som vi haft i många år började lägga av och ett nytt arbete med att hitta nya spelare började. Detta visade sig inte vara så enkelt som jag trodde. För att få nya spelare så behövdes en bra tränare, för att få en bra tränare så behövdes många spelare.

Dagens generation av fotbollsspelare ställer höga krav av olika slag och inte minst avståndet till träningarna, där vi ligger geografiskt lite galet. När vi även hamnar i seriespel som innebär långa resor så blir det inte enklare att motivera tränare och spelare till att fortsätta. När spelare uteblir på träningar och resultaten börjar peka nedåt så blir det även svårt att motivera alla som jobbar ideellt i klubben med att sköta plan, medverka på aktiviteter och så vidare. Så min tuffaste utmaning som ordförande känner jag har varit att motivera folk att fortsätta med sina åtagande trots motgång och negativa tider.

Jag erkänner att i höstas väckte jag tanken på om vi verkligen skulle fortsätta med fotbollen i Nickebo. Som tur va så kändes det som att alla vaknande till liv igen och alla pusselbitar började falla på plats. Vi hittade en ny bra tränare, en fotbollssektion tillsattes och ett nytt tänk gällande fotbollen har påbörjats. Andra sektioner började dyka upp i klubben som tex aktivitetsgruppen och barnträffen. Damsektionen hörde av sig och ville börja samarbeta mer med oss. Ja det känns verkligen som att hela föreningen har fått en nystart och jag tycker att jag kan lämna över ledarskapet med flaggan i topp.

I Nickebo IK finns även en bordtennissektion. Denna sektion bedrivs proffsigt av ett härlig gäng och som ordförande har jag inte behövt peta i deras verksamhet någonting alls. Bjudit dem på semla och smörgåstårta är det tuffaste jag gjort för dem.

Jag kommer att sitta kvar i styrelsen och jobba vidare med punkter som jag tycker är roliga och vill utveckla. Jag vill även passa på att slänga ut en utmaning till alla som vill att Nickebo IK ska drivas vidare. Alla måste vara med och hjälpa till, det är enkelt. Man kan till exempel gå på Nickebos matcher. Medverka på aktiviteter IK anordnar. Betala sin medlemsavgift osv. Trots min ringa ålder (!?) så uppfattar jag tyvärr att dagens generation vill få saker serverade utan att själva behöva göra något. Men tyvärr är det inte så enkelt. Man måste våga att ta egna initiativ för att saker och ting ska hända.

Jag vill tacka alla för dessa fyra lärorika och händelserika år. Jag ser fram mot många fler och roliga år tillsammans med er alla…

Alexandra Johansson

(nedan lägger jag in lite bilder som jag tagit under mina år som ordförande)

 

IMG_0278

IMG_0032

IMG_2392

IMG_3568

IMG_0236

sidhuvud

IMG_0022

cropped-sidhuvud.png

1959619_10152314980331714_6490459944472185797_n

10309618_10152077441711714_4769495452808413041_n

4377992_large

1016839_559563594135502_1028447179_n

NiclasoChrille

lagbild2013NIK

cropped-niksidhuvud1.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.