Tredje raka förlusten

NIK avslutade vårsäsongen med en ny förlust, den tredje i rad, när Madesjö IF besökte Ljungvallen i fredags. Det trots en 2-0-ledning i paus. 2-3 blev det till slut när orken tog slut för ett kraftigt brandskattat hemmalag.

Ett delvis nykomponerat Nickebo, där bland andra rutinerade Dennis Svensson gjorde säsongsdebut i A-laget, med många återbud av olika karaktär öppnade piggt hemma i mittenmötet med Madesjö IF. Redan efter fem minuter hade NIK tagit ledningen. Det genom Bojan Dinic på straff sedan nämnde Svensson stormat fram från vänsterbacksplatsen, väggspelat med Darko Robovic och rivits ned. Dinic satte bollen från elva meter och gav Nickebo en drömstart.

Inledningsvis var också spelet bra från hemmalagets sida. Alla tog jobbet, spelade enkelt och följde matchplanen. Bakåt höll NIK tätt ganska effektivt och framåt skapades några fina chanser. Inte minst när Dinic var fri med målvakten men tyvärr inte fick till avslutet alls.

2-0 skulle dock komma lite senare när Johan Rosén-Lidholm hittade Danijel Lukic med en frispark. Lukic nickade in tvåan och Nickebo hade skaffat sig ett gynnsamt utgångsläge. Gästerna avslutade i sin tur halvleken starkt och skaffade sig ett antal hörnor, men i det egna straffområdet dominerade Nickebomålvakten Michael Grenstadius.

Även i början av den andra halvleken spelade NIK sitt spel och såg ut att ha kontroll på händelserna. Men ju längre matchen led ju mer tappade hemmaspelarna och ett offensivt satsande Madesjö skapade oreda. Å andra sidan kunde Nickebo ha punkterat matchen då det fanns chanser inledningsvis till ett 3-0-mål, inte minst när Lukic sköt i burgaveln i fritt läge fint framspelad av Rosén-Lidholm och Christoffer Gidö.

Nu kom i stället 2-1 efter en hörna i matchens 62:a minut. Ett mål som satte press på Nickebo och förändrade matchbilden. Hemmalaget började nu stressa och slå bort bollen vilket gav Madesjö chansen att trycka på framåt.

Med en kvart kvar kom kvitteringen fram till 2-2. Då hade Grenstadius storspelat och förhindrat en kvittering tidigare samtidigt som Dinic haft ett gyllene läge att göra 3-1 ren med målvakten.

NIK hade behövt göra ett tredje mål för att orka hålla undan. I stället var det nu Madesjö som gick för segern och dessutom lyckades nå den genom ett sent 2-3-mål. Det via en Nickebospelare som styrde in bollen bakom en överrumplad Grenstadius. Oerhört tungt och bittert förstås. Nu spelade det föga roll att hemmalaget slet hårt och att de som tog plats i elvan gjorde sitt, några poäng blev det ändå inte. Däremot en tredje raka förlust och NIK går nu till sommarvila med sex vinster, två kryss och fem förluster.

Bra i NIK i den här matchen var trots förlusten Michael Grenstadius, Dennis Svensson och Niclas Johansson.

Nickebo IK-Madesjö IF 2-3 (2-0)
Målen, NIK: 1-0 Bojan Dinic (5, straff), 2-0 Danijel Lukic (39).
Varningar, NIK: Danijel Lukic, Dennis Svensson, Peter Almheden, Christofer Eriksson.