Viktig trepoängare mot topplaget

NIK reste sig snabbt efter förlusten mot Timmernabbens IF. I kväll blev det 2-0 (1-0) och tre viktiga poäng när serietrean Mönsterås GIF gästade Ljungvallen.

Nickebo inledde matchen riktigt positivt. Under de första tio minuterna hade man bland annat tre hörnor och ett stolpskott. Hemmalaget spelade riktigt bra och var farliga framåt.

Första målet kom efter 20 minuter då Johan Rosén slog in en straff. Det sedan Fredrik Svensson rivits ner när han, i ett bra anfall, var på väg igenom. Rosén var återigen kall från straffpunkten.

Under hela den första halvleken var NIK det bättre laget och man imponerade spelmässigt. Flera chanser skapades samtidigt som gästerna inte lyckades hota särskilt mycket.

1-0 stod sig i paus, en ledning som då var i underkant. Andra halvlek skulle dock bli svettigare för såväl hemmalaget som publiken på Ljungvallen.

En kvittering var nära direkt då Johan Ewaldh tvingades till en jätteräddning på en nick från nära håll och däremot såg till att Nickebo fortsatt var i 1-0-ledning. Mönsterås ryckte upp sig rejält redan från start i andra halvlek och kom att dominera bollinnehavet under i princip hela halvleken. Nickebospelarna slet dock hårt och lyckades täppa till ganska bra bakåt. Chansmässigt var det i det här läget jämnt, samtidigt som Mönsterås var det bättre laget spelmässigt.

Förutom kanonräddningen av Ewaldh kunde (borde?) gästerna ha fått en ypperlig möjlighet till kvittering från straffpunkten men domaren friade situationen, tacksamt nog för NIK:s del. I stället kunde Nickebo punktera det hela.

Emil Radhe missade ett friläge som kunde ha gett 2-0, men revanscherade sig därefter med ett fint förarbete till inhopparen Dennis Svenssons 2-0-mål. Ett mål som blev matchens sista. Svensson höll sig framme på ett fint inlägg från Radhe och kunde stänga matchen.

2-0 och en riktigt viktig seger således. Hela NIK-kollektivet gjorde en bra match och inställningen var på topp. Extra plus till Sonny Ståhlbalck.

Nickebo IK-Mönsterås GIF 2-0 (1-0)
Målen, NIK: 1-0 Johan Rosén (20, straff), 2-0 Dennis Svensson (84).
Varningar, NIK: Christofer Eriksson, Sebastian Melin, Christoffer Gidö.