Vinst i hemmapremiären

Precis som jag skrev innan seriepremiären så var ambitionen redan i November att varva offensivt och lägga stor fokus på offensivt spel. Detta har gett resultat. Hittills 9 gjorda mål på två matcher. Det som ger mig störst glädje är att alla de mål vi gjort är kombinationer som vi tränat på under försäsongen.

Matchen började rätt bra från båda lagen. Lammhult låg lågt, disciplinerat och när de vann bollen försökte de vara väldigt raka utan att försöka hålla boll och det gjorde dem helt okej. De skapade några helt okej chanser och fick några hörnor med sig. Vi hade mer boll inom laget och skapade några finna kombinationer, men vi var inte heta i sista tredje delen.
Innan halvlek gjorde vi 1-0 på ett väldigt fint kombinationsspel och ett perfekt inlägg från Khalil till Idris, ett nickmål av klass. De som var på plats håller säkert med mig.

I pausvilan pratade vi mycket om att vi får inte vara nöjda med 1-0 och att vi måste vara hetare, speciellt i vår sista tredjedel. Jag nämnde också att vi inte vet vart vi har Lammhult. De ändå ligger kompakt och försöker straffa oss på våra egna misstag så att vi måste realisera våra chanser och göra mål.

Andra halvlek började väldigt svagt. Vi fick en straff och Idris gjorde 2-0 men efterspelet var fortsatt svagt och strax därefter fick Lammhult straff och reducerade till 2-1. Inte långt därefter kvitterade dem på en fasta situation där jag tyckte att det skulle vara frispark för oss men domaren friade och 2-2 var ett faktum. Precis det som vi snackade om att vi skulle vara hetare på, göra mål på våra chanser annars kommer vi vara straffade. Vi var svaga och vi släppte två billiga mål.

De första 25 minuterna i andra halvlek var inte bra. Vårt kantspel som brukar vara bra, var svagt under den perioden och orkade inte ta jobbet hela vägen. Vi ändrade lite och skickade in lite mer fart på kanter som gav resultat. Efter 25 minuter i andra halvlek började vi skapa chanser igen och då gjorde vi två mål på två fasta situationer genom Axel direkt i mål. Samt frispark från Axel och Saif Sultan skarvade in i mål. Sista målet och spiken i kistan kom från Mustafa Musse Al Dalawi, vackert direkt från hörna in i mål.

Extra plus idag går till Hugo och Axel som kämpade i mitten och enligt mig underlättade mycket till backlinje, Saif Sultan som var bra och gjorde fint mål samt ”Musse” som gjorde ett fint inhopp och ett vackert mål.

Vi kommer att fortsätta jobba på de saker som vi gör bra men samtidigt försöker förbättra genom snacket och träning de saker som är mindre bra eller inte alls bra.

Nästa match spelar vi på lördag den 30 april kl.15.00 borta mot Tingsryd United.