Årets första poäng

NIK gjorde en bättre insats mot Kalmar Södra än i de tidigare matcherna och fick med sig säsongens första division 4-poäng via 1-1 (0-1) på Skyttis igår. Poängräddade blev nyförvärvet Danijel Lukic som smällde dit kvitteringen på frispark.

Efter två raka förluster inledde NIK mer defensivt med ett 4-5-1-system och höll laget kompakt mot serieledande Kalmar Södra. Det såg också bra ut under de första 20-25 minuterna men när Nickebo då åkte på en kontring var helt plötsligt 0-1 ett faktum, trots den relativt starka Nickebostarten.

Nickebo började efter det att tappa mittfältet och åkte på en del kontringar, men efter några  korrigeringar i positionerna med kantbyten för en del spelare fick NIK återigen tag i spelet. Det resulterade bland annat i ett skott i undersidan av ribban från Danijel Lukic. Ett annat nyförvärv, Måns Gunnarsson, var dessutom pigg på sin kant och skapade oreda flera gånger om. Dock utan att NIK fick någon utdelning. Inte i målväg i alla fall. Däremot drog Södra på sig kort och i slutet av halvleken drabbades hemmalaget av en utvisning.

NIK öppnade sedan andra halvlek piggt. Lukic klev upp som anfallare och gästerna tryckte tillbaka Södra rejält. Niclas Johansson prickade stolpen efter en frispark från Johan Rosén-Lidholm och strax därefter var Jesper Sjögren nära att nicka in 1-1 på en hörna men nicken räddades nästan uppe i  krysset.

Till slut skulle utdelningen dock komma. Det på frispark när Lukic återigen drog till och från cirka 25 stenhårt intill stolpen satte 1-1, otagbart för hemmamålvakten. NIK jagade efter det ytterligare mål och brände en del chanser, men tappade också orken allt eftersom.

Södra fick återigen flera lägen att kontra och Nickebo hade svårt att behålla kontrollen över mitten. En del ändringar gjordes, bland annat flyttades Sjögren upp för att stärka upp defensiven och dessutom byttes kaptenen Christofer Eriksson (som saknats på grund av ryggproblem) in.

I slutet hade Södra några riktigt fina frisparksmöjligheter men förvaltade dem inte. Inte heller Nickebo mäktade med något mer framåt utan matchen slutade 1-1.

Ett steg framåt för NIK och en viktig första poäng förstås. Plus i Nickebo till målskytten Danijel Lukic samt mittfältarna Johan Rosén-Lidholm och Måns Gunnarsson.

Kalmar Södra IF-Nickebo IK 1-1 (1-0)
Målet, NIK: 1-1 Danijel Lukic.

NIK: Michael Grenstadius – Jesper Sjögren, Niclas Johansson (Christofer Eriksson, 60), Peter Almheden, Arnel Vuckic – Måns Gunnarsson, Danijel Lukic, Johan Rosén-Lidholm, Kim Lindbladh, Fredrik Svensson – Bojan Dinic.

Övriga på bänken: Andreas Persson (mv), Jacob Brindstedt, Jens Pålsson.