Efterlängtad seger igår

NIK tog igår en efterlängtad seger, den första i årets division 4, mot Hossmo BK. Hemmalaget vände 0-1 i paus till 3-1 tack vare en stark andra halvlek.

Den första halvleken blev en händelsefattig historia med få målchanser åt båda håll. Nickebo fick inte tag i spelet och gästerna var bättre under de första 45 minuterna. NIK:s defensiv var dock tät och backlinjen gjorde ett förtjänstfullt jobb framför säkre Michael Grenstadius i målet. Framåt blev Bojan Dinic allt för ofta isolerad längst upp och hemmalaget fick inte till några längre anfall.

Med några minuter kvar till pausvilan när NIK väl var uppe med ganska mycket folk åkte man på en omställning och ett lite passivt hemmaförsvar öppnade för en Hossmochans som gav 0-1. Sämsta tänkbara avslutning på en tät, chanssnål och rätt tråkig första halvlek.

Dessbättre skulle den andra bli något helt annat. NIK flyttade upp Danijel Lukic bredvid Dinic och började pressa högre. Yttermittfältarna Sebastian Melin och Måns Gunnarsson kom också högre upp i banan vilket ledde till att NIK fick tryck på gästerna.

Dinic var nära 1-1 framspelad av Johan Rosén redan fem minuter in i halvleken men lobbavslutet i fritt läge smet tätt utanför. NIK trummade nu på och vann allt mer boll på mitten vilket också ledde till chanser. Kvitteringen kom efter knappa timmen när nyss inbytte Sonny Ståhlbalck vann boll, något som i förlängningen gav Gunnarsson och Dinic läge att samarbeta. Det gjorde de utmärkt då Gunnarsson hittade Dinic i boxen och den sistnämnde i stället för att avsluta osjälviskt spelade tillbaka och Lindsdalsynglingen kunde sätta 1-1.

Några minuter senare var det dags igen. Dinic fick bollen ute på högerkanten och måttade inlägg, ett inlägg som nådde Gunnarsson vid bortre stolpen och denne nickade kraftfullt och välplacerat in 2-1 framför hemmapubliken på Ljungvallen. På nytt ett vackert mål efter samarbete mellan Dinic/Gunnarsson.

NIK hade nu ganska bra koll på händelserna och spelade bättre än vad som har varit fallet i de tidigare matcherna. Hossmo flyttade visserligen fram och spelade med tre anfallare på slutet men Nickebodefensiven stod emot. Kaptenen Christofer Eriksson höll ihop backlinjen och i den imponerade också bland andra Arnel Vuckic som slet hårt ute på vänsterkanten där Hossmo anföll ett antal gånger men NIK:s vänsterback lyckades stänga till bra.

I slutminuterna säkrade NIK trepoängaren helt när Ståhlbalck iscensatte en omställning, upp på Dinic som höll i och väntade in lagkamrater för att sedan frispela högerbacken Peter Almheden som tagit en enorm löpning från egen backlinje. Almheden var iskall när han fri med målvakten rundade denne och placerade in 3-1.

En stark laginsats av NIK gav en imponerande uppryckning efter paus och hemmaspelarnas hårda jobba lade grunden för segern. Samtliga ska ha beröm för vändningen. Extra plus till Christofer Eriksson, Måns Gunnarsson och tremålsframspelaren Bojan Dinic

Nickebo IK-Hossmo BK 3-1 (0-1)
Målen, NIK: 1-1 Måns Gunnarsson (59), 2-1 Måns Gunnarsson (66), 3-1 Peter Almheden (85).
Varningar, NIK: Bojan Dinic, Arnel Vuckic, Magnus Loman.

NIK: Michael Grenstadius – Peter Almheden, Niclas Johansson, Christofer Eriksson, Arnel Vuckic – Sebastian Melin (Sonny Ståhlbalck, 55), Johan Rosén-Lidholm, Magnus Loman, Måns Gunnarsson, Danijel Lukic (Carlos Toro Santis, 80) – Bojan Dinic.

Övriga på bänken: Andreas Persson (mv), Jacob Brindstedt.