Dramatik när NIK vann igen

NIK tog andra raka segern och avslutade vårsäsongen med fina sju poäng på de tre sista matcherna genom att besegra serietvåan IFK Oskarshamn.
Det i en riktig rysare.

Nickebo hamnade i underläge efter drygt en halvtimme när man inte fick undan bollen efter en hörna. I efterspelet till den kunde gästerna slå in 0-1 bakom Morgan Alf i NIK-buren.

Hemmaelvan replikerade dock snabbt och kunde kvittera genom ett självmål. En frispark från Christofer Eriksson strök huvudet på Niclas Johansson innan bollen nicktouchades i mål av en IFKO-försvarare. 1-1 stod sig i paus sedan NIK framför allt avslutat halvleken starkt. Det var exempelvis nära 2-1 när Johan Rosén-Lidholm höll sig framme och hade en farlig nick. Gästerna var i sin tur skottvilliga men träffade sällan mål.

I andra halvlek bjöds publiken på många mål och slets mellan hopp och förtvivlan. Först när Nickebo brände en dubbelchans tidigt då Bojan Dinic och nämnde Johansson var så när att få in 2-1 från nära håll. Minuten efter räddade Oskarshamnsmålvakten en nick från samme Dinic.

NIK tog sedan ledningen på straff Rosén-Lidholm. Han fixade själv straffen genom att bryta sig igenom med en medtagning på bröstet var på en försvarare kände sig tvingad att bryta med handen. Efter det var dock Oskarshamns tur att kvittera, även det på straff. 2-2 och rysaren var igång i allra högsta grad.

3-2 följde när Emil Radhe till slut fick in bollen efter NIK-tryck mot gästernas mål. Det när Rosén-Lidholm först tvingade fram en retur som sedan snappades upp av comebackande Fredrik Svensson och den sistnämnde därefter drog en motståndare och själv var så när att sätta trean.

När 3-2-målet kom hade matchuret passerat 80 minuter och NIK var nära en välbehövlig samt meriterande trepoängare. Men, givetvis skulle det finnas ett sådant igen, återigen kvitterade Oskarshamn. Precis som vid första målet efter en fast situation när Nickebo inte riktigt fick undan bollen.

När det såg ut att gå mot delad poäng hade NIK lite flyt med sig då bollen studsade upp på en Oskarshamnshand och domaren, med hjälp av sin assisterande, pekade på straffpunkten. Fram klev återigen Rosén-Lidholm och inte heller nu gjorde han något misstag. I stället placerade han in 4-3 och såg till att bli stor matchvinnare.

Hela NIK-kollektivet gjorde en riktigt bra insats och samtliga hemmaspelare visade, återigen, riktigt bra inställning. Alla jobbade hårt och Nickebo har verkligen ryckt upp sig under slutet av vårsäsongen. Extra beröm till högerbacken Sebastian Melin. Noterbart även att Arnel Vuckic för andra matchen i rad stod för en stark insats i en något ovan roll till höger på mittfältet.

Nickebo IK-IFK Oskarshamn 4-3 (1-1)
Målen, NIK: 1-1 självmål (33), 2-1 Johan Rosén-Lidholm (65, straff), 3-2 Emil Radhe (81), 4-3 Johan Rosén (88).
Varningar, NIK: Christofer Eriksson, Johan Rosén-Lidholm, Dennis Svensson.