Godkänd säsongsdebut

NIK inledde träningsmatchandet med 1-1 (0-1) mot Pukebergs BK på Åkrahälls konstgräs i förmiddags. Nye tränaren Hasse Sjögren var efteråt tämligen nöjd och kunde konstatera att Nickebo trots ganska tuffa förutsättningar stått för en godkänd insats.

Många återbud och knapert med folk till trots gjorde Nickebo bra ifrån sig, speciellt försvarsmässigt. Under den första halvleken fick visserligen NIK jaga mycket boll och när man väl fick tag i den slarvade man för ofta bort den lika snabbt, men lyckades ändå täppa till relativt bra bakåt:
– Vi kom ändå rätt i defensiven och det var det som var fokus i den här matchen, säger Hasse Sjögren.

Spelmässigt var Pukeberg det bättre laget före paus. NIK fick som sagt jaga mycket boll och det nykomponerade innermittfältet med Jesper Sjögren/Quan Tran, som normalt sett agerar ytterback respektive yttermittfältare, fick slita hårt mot Pukebergs tre centrala mittfältare.

Hemmalaget för dagen tog också ledningen strax före paus efter en misstänkt offside där NIK blev ställda och tvingades räkna in säsongens första baklängesmål.

I paus gjorde NIK flera positionsförändringar. Firma Sjögren/Tran tog hand om vänsterkanten efter paus och Arnel Vuckic klev upp som defensiv innermittfältare. För att matcha Pukebergs tre man starka centrala mittfält klev Bojan Dinic ner och bildade innermittfältspar med Christoffer Gidö framför nämnde Vuckic.

De ändringarna fick positiv effekt. NIK fick mer grepp om spelet och lyckades stänga av Pukebergs anfallsspel i högre utsträckning. Dessutom fick man längre egna anfall och kunde, efter en första halvlek där Pukeberg skapat de flesta chanserna, hota mer framåt.

Bara ett par minuter in i halvleken kunde NIK kvittera på straff efter en hands. Bojan Dinic målskytt och 1-1 var ett faktum. Nickebo kunde sedan ha gjort ytterligare något mål på chanserna som laget skapade men 1-1 stod sig matchen ut.
– Försvarsmässigt är jag nöjd, konstaterar Sjögren och berömmer dessutom laginsatsen.
– Alla som var med gjorde det bra efter förutsättningarna.

Bäst i NIK för dagen var inlånade målvakten Andreas Persson (från Mörbylånga, senaste säsongen i Läckeby), Jesper Sjögren och Quan Tran.

Pukebergs BK-Nickebo IK 1-1 (1-0)
Målet, NIK: 1-1 Bojan Dinic (47, straff).

NIK: Andreas Persson – Arnel Vuckic, Peter Almheden, Niclas Johansson, Anel Hatic (Jacob Brindstedt, 46) – Jens Pålsson (Oscar Holmgren, 46), Jesper Sjögren, Quan Tran, Christoffer Gidö – Bojan Dinic, Danijel Lukic.