Inför division 4-premiären

NIK har nu klarat av försäsongen och har bara några dagar kvar till seriepremiären mot Madesjö IF. Vi passar nu på att ta en titt på förutsättningarna inför den stundande premiären på skärtorsdagen.

NIK fick visserligen stryk i gårdagens genrep med 0-3 mot Glömminge IF men har trots det en stark försäsong i ryggen när man nu går in i årets division 4 sydöstra. Fyra segrar, ett kryss och två förluster har det blivit i träningsmatcherna. Noterbart är att förlusterna kommit mot två elitfyranlag. I övrigt har NIK gjort fina resultat.

Träningsmatcher 2014:

Skärmklipp

 

Tränare: Hasse Sjögren, första säsongen.
Placering ifjol:
 Åtta i division 4 nordöstra.

NYFÖRVÄRV:
Hasse Sjögren, tränare, Trekantens IF
Peter Almheden, assisterande tränare/back, Trekantens IF
Kim Lindbladh, mittfältare, Kalmar AIK
Danijel Lukic, anfallare, Glömminge IF
Arnel Alijagic, anfallare, Trekantens IF
Michael Grenstadius, målvakt, Smedby BoIK
Anel Hatic, mittback, Kalmar FF U
Jens Pålsson, mittfältare, Lindsdals IF U
Oscar Holmgren, mittfältare, Lindsdals IF U
Hannes Lindgren, Lindsdals IF U
Måns Gunnarsson, ytterback/mittfältare, Lindsdals IF U
Jesper Sjögren, back, Trekantens IF
Quan Tran, yttermittfältare, BK Norra
Andreas Persson, målvakt, Mörbylånga GoIF

FÖRLUSTER:
Jonas Walfridsson
, tränare, IFK Kalmar
Johan Ewaldh, målvakt, Nybro IF
Daniel Myhrén
, mittback, Rockneby IK
Sebastian Myhrén, ytterback, Rockneby IK
Joakim Jonsson, innermittfältare, Glömminge IF
Quan Tran, yttermittfältare, Kalmar Kurdiska

NIK har haft en del omsättning på spelare inför årets säsong. Som ni ser har vi en rad nya namn i truppen och ytterligare nyförvärv har skrivit på men sedan inte figurerat i träningsmatcherna. Det kan eventuellt dyka upp fler nyförvärv i elvan senare men just nu kan vi räkna in dessa.

Även på tränarsidan är det nya bekantskaper i form av Hasse Sjögren (huvudtränare) och Peter Almheden (assisterande samt även spelare). Duon kommer närmast från Trekantens IF. Sjögren är en ny NIK-bekantskap men är ett känt namn i regionen och har tränat flera klubbar, bland andra Glömminge IF, IFK Kalmar och nämnda Trekanten. Han är en profilstark tränare med vassa citat och en offensiv spelstil för sina lag. Förhoppningsvis kommer det att passa Nickebo fint.

Skytteligan, träningsmatcherna:
7 – Bojan Dinic
4 – Tommy Persson
3 – Fredrik Svensson
1 – Arnel Alijagic
1 – Peter Almheden
1 – Quan Tran
1 – Danijel Lukic
1 – Christoffer Gidö

Bojan Dinic och Tommy Persson har alltså visat bäst målmässig form. Även Fredrik Svensson har varit vass på försäsongen och nyförvärvet Kim Lindbladh har stått för flera starka insatser, främst på mittfältet men även som ytterback.

Startelvan, genrepet:
Michael Grenstadius – Jesper Sjögren, Niclas Johansson, Peter Almheden, Christoffer Gidö – Fredrik Svensson, Johan Rosén, Arnel Vuckic, Kim Lindbladh – Danijel Lukic, Arnel Alijagic.

Hoppade in gjorde Sebastian Melin, Jens Pålsson och Tommy Persson.

Saknades då gjorde bland andra Bojan Dinic och Christofer Eriksson. Dinic har funnits med kontinuerligt under försäsongen samtidigt som kapten Eriksson har haft problem med ryggen och inte kommer att kunna spela i premiären. Utöver de som spelade i genrepet samt de ovan nämnda är spelare som rutinerade Magnus Loman, Måns Gunnarsson, Jens Pålsson och nye målvakten Andreas Persson med och slåss om platser i premiärelvan. Dessutom är Sonny Ståhlbalck på väg att komma igång igen. Konkurrensen är därmed rejäl och Nickebo ser ut att ha en bred trupp med mycket kvalité och många bra alternativ i år.

Fjolåret blev en besvikelse då NIK fick slåss för sin existens i fyran i stället för att, som säsongerna dessförinnan, slåss i toppen. Nu redde dock laget upp det hela till sist och vi kan nu blicka framåt mot en ny, spännande säsong i fyran. Ett plus inför årets premiär är att NIK är tillbaka i den sydöstra serien och därmed får fler möten med mer eller mindre lokalrivaler. I år ställs man bland annat emot Madesjö IFTrekantens IF, Smedby BoIK, Kalmar Södra IF och Färjestadens GoIF i matcher som lär väcka ganska stort intresse och kunna locka mycket publik till Ljungvallen.

Med spännande nyförvärv i truppen, en över lag bra försäsong i ryggen och många intressanta matcher att se fram emot är det nu bara att luta sig tillbaka och invänta skärtorsdagen. Madesjö borta väntar och då får vi ett första svar på var NIK:s bygge 2014 egentligen står.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.