NIK föll mot Överum

Det blev inga poäng i det viktiga mötet med Överums IK igår. I stället fick Nickebo åka hem med en tung 1-2-förlust. Sonny Ståhlbalcks reducering i slutet av första halvlek tände hoppet men närmare än så kom aldrig NIK.

Den första halvleken var inte särskilt lyckad för NIK:s del. Gästerna var inte på tårna och hamnade i ett 2-0-underläge. Spelet stämde inte alls samtidigt som Överum, utan att glänsa, kontrollerade tillställningen. Det dock utan att skapa särskilt många chanser och målen kom en aning slumpartat.

I 44:e minuten vaknade NIK till liv något då Sonny Ståhlbalck reducerade till 2-1.

Därefter var det Nickebo som hade mest boll och även skapade flest chanser. Det, precis som Överum i första halvlek, utan att vara särskilt bra. Det var helt enkelt en ganska blek match mellan två för dagen svaga lag. NIK hade som sagt en del möjligheter efter paus men nådde aldrig en kvittering.

I stället inkasserades en tung förlust och trots att övriga resultat gick med NIK kan den bli kostsam då just Överum tog in en del av Nickebos försprång. Lördagens motståndare, på kvalplats i tabellen, är nu bara två poäng bakom NIK.

Ingen i NIK höjde sig över mängden i matchen mot Överum. Tvärtom var det tämligen blekt över lag.

Överums IK-Nickebo IK 2-1 (2-1)
Målet, NIK: 2-1 Sonny Ståhlbalck (44).
Varning, NIK: Niclas Johansson.