Viktiga poäng på spel i morgon

NIK ger sig iväg på säsongens längsta bortaresa i morgon då Överums IK väntar. Matchen betyder mycket för båda lagen i kampen för nytt kontrakt. Klyschan ”sexpoängsmatch” är därmed i allra högsta grad användbar.

Det då Överum i nuläget parkerar på en negativ kvalplats med tolv inspelade poäng. Fem poäng över det strecket finns NIK, som alltså har fått ihop 17 poäng så här långt. En seger skulle därmed innebära att luckan neråt växer och avståndet ner till kvalplats skulle då vara minst sex poäng (om VSGF/JAIK på nedflyttningsplats vinner sin match) för NIK:s del.

Med de förutsättningarna i bagaget behöver knappast vikten av matchen understrykas. Nickebo hoppas förstås kunna fortsätta på den inslagna vägen och bibehålla sin fina form. Bortsett 0-5 mot Timmernabben har Nickebo fyra segrar och ett kryss på de senaste sex matcherna.

Senast slogs serietrean Mönsterås GIF tillbaka med 2-0 hemma på Ljungvallen i en av säsongens bästa insatser. Jämfört med då saknas några spelare som normalt sett figurerar i A-laget, bland andra avstängde Christofer Eriksson.

Matchtruppen:
Johan Ewaldh (mv)
Morgan Alf (mv)
Sebastian Melin
Niclas Johansson
Dennis Svensson
Petter Reimbertsson
Magnus Loman
Jimmy Wiberg
Johan Rosén
Sonny Ståhlbalck
Anders Madsen
Daniel Afsah
Fredrik Svensson
Emil Radhe

Visst frågetecken för Fredrik Svensson samtidigt som några namn kan tillkomma.

När lagen möttes i våras vann NIK hemma på Ljungvallen med 3-1. Tommy Persson (2) och Victor Loebbert stod för målen då.

Det har varit på gång med buss till Överum för såväl spelare som supportrar. Det blir nu dock inte av. Matchstart är det klockan 14.00 på Överums IP. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.