NIK föll stort

Tre raka segrar, fyra raka utan förlust, bra form – följt av ett fiasko.
Ja, NIK klarade tyvärr inte att upprätthålla den fina formen utan fick storstryk, 5-0 (0-0), borta mot Timmernabbens IF igår.

Det var två helt olika halvlekar som publiken bjöds på i Timmernabben under fredagskvällen. Resultatmässigt ska sägas, men inte chansmässigt. Visserligen spelade varken hemmalaget eller NIK någon bländande fotboll, Timmernabben slog ganska mycket långt, men de förstnämnda skapade en rad chanser redan före paus. Bara en storspelande Johan Ewaldh i Nickebos mål såg till att det fortfarande var mållöst i paus.

Då hade Timmernabben bland annat varit riktigt nära redan i matchens första minut. Dessutom parerade Ewaldh en frispark som var på väg mot krysset och med skaplig utdelning kunde hemmalaget ha gjort både två och tre mål. NIK i sin tur fick inte igång spelet och hade svårt att hota.

Direkt i inledningen av andra halvlek kom matchen att mer eller mindre avgöras. Åtminstone fick den en tydligare karaktär sett till resultatet. ”Nabben” gjorde nämligen snabbt 1-0 via en självmål då en NIK-back olyckligt styrde in ett inspel i egen kasse. Strax senare, i den 54:e minuten, fick Nickebo en straff emot sig för hands på mittbacken Christofer Eriksson. Straffen gav 2-0 och Nickebos uppförsbacke var brant.

Efter drygt en timme kontrade Timmernabben snyggt in 3-0 och stängde definitivt matchen. NIK gjorde ett desperat försök att komma närmare och gick ner på trebacklinje, men det resulterade bara i ytterligare två baklängesmål tyvärr. Siffrorna rann iväg och stannade först vid mindre smickrande 5-0.

Då ska man ha i åtanke att nämnde Johan Ewaldh i målet dessutom var Nickebos bästa spelare för kvällen. I övrigt blekt, bortsett Sonny Ståhlbalck som återigen gjorde ett bra jobb.

Timmernabbens IF-Nickebo IK 5-0 (0-0)
Varningar, NIK: Magnus Loman, Niclas Johansson.