NIK förlängde sviten

Nickebo förlängde under fredagskvällen sviten för matcher utan förlust till åtta raka, varav sex segrar. Det när Smedby BoIK slogs tillbaka med 1-0 (1-0) efter mål av Niclas Johansson. NIK hakar därmed på i den absoluta toppstriden och skuggar nu serieledande RM IF.

Nickebo fortsätter att vara svårslagna och att plocka poäng i årets division 4. Igår kom åttonde raka matchen utan förlust. Det i en inte särskilt välspelad historia mot Smedby, men likväl blev det tre viktiga poäng som gör att NIK är med i den absoluta toppen.

Hemmalaget inledde piggt och redan efter två minuter nickade Danijel Lukic in 1-0 på inlägg från Johan Rosén-Lidholm – trodde man. Men målet vinkades av för offside. Nickebo hade till en början spelövertaget även om man slog lite för mycket långt. Efter en kvart kom nästa riktigt fina chans när Lukic återigen var framme med huvudet, även den här gången på ett perfekt inlägg från Rosén-Lidholm. Nu stod dock målvakten för en riktigt fin räddning. Dessutom hade Lukic ett par vassa skottmöjligheter och NIK borde nog ha gjort något mål under den inledande kvarten.

Därefter följde en period med sämre spel innan NIK fick igång mer spel via mitten under slutkvarten. Det samtidigt som det var ganska grinigt och tjafsigt. I den 33:e minuten kunde Nickebo hursomhelst ta ledningen. Det på en hörna, slagen av Christoffer Gidö, som skarvades av Kim Lindbladh och stöttes in från nära håll av Niclas Johansson. Mål för andra matchen i rad för honom och 1-0.

NIK avslutade därefter halvleken ganska bra med en del fina anfall och bud på en straff för hands. Den friades dock och det ledde till en hel del protester och fokus på fel saker under slutminuterna. Även Smedby borde i ärlighetens namn ha haft en straff men domaren släppte mycket matchen igenom.

Andra halvlek inleddes likt den första tämligen starkt av NIK men efter hand blev spelet allt sämre. Inget av lagen imponerade eller bjöd på någon bra fotboll. Nickebo fick också en del skadebekymmer att hantera då både inbytte Fredrik Svensson (låret) och Carlos Toro Santis (en ful smäll över vaden) tvingades utgå.

När NIK hade fått ihop laget igen efter bytena blev spelet sakteliga bättre. Det gav också några fina chanser. Magnus Loman nickade i stolpen och Tommy Persson nickade tätt utanför.

Tiden tickade iväg och NIK:s 1-0-ledning stod sig samtidigt som spelet mer och mer kom att handla om långbollar, oorganiserade anfall och en grinig stämning. Gästerna hade mer av det spel som presterades sista 20 men skapade få chanser.

Nickebo höll nollan och 1-0 stod sig. En riktigt skön seger utan glans som innebar tre nya, viktiga poäng. NIK är tack vare det i skrivande stund en poäng bakom serieledande Runsten/Möckleby IF som om några timmar dock har chansen att gå ifrån till en fyrapoängsledning i derbyt mot SSG IF.

Bäst i NIK den här kvällen var Kim Lindbladh tillsammans med Jesper Sjögren och Carlos Toro Santis. Även målvakten Michael Grenstadius gjorde en stabil insats.

Nickebo IK-Smedby BoIK 1-0 (1-0)
Målet, NIK: 1-0 Niclas Johansson (33).
Varning, NIK: Johan Rosén-Lidholm.