NIK nollat även i hemmapremiären

0-1 i premiären, 0-2 i första matchen hemma på Ljungvallen. Hemmamötet med Lindås/Långasjö lämnade även det NIK mållöst och än så länge står man på noll poäng i årets division 4 sydöstra.

NIK inledde årets första hemmamatch svagt och redan efter fem minuter tog topptippade Lindås/L ledningen med 1-0. Det efter ett inspel som styrdes i mål bakom Andreas Persson i NIK-målet.  Bara tre minuter senare var gästerna ytterst nära ett andra mål med dubbla ramträffar sedan Nickebo åkt på en kontring efter bolltapp på mitten.

Hemmalaget ryckte upp sig efter hand och hade en bra period på cirka 30 minuter fram till pausen. Chanser skapades då också men tyvärr blev det ingen utdelning. Fredrik Svensson var igenom och revs ner i straffområdet men domaren friade trots att det luktade straff, Johan Rosén-Lidholm serverade Bojan Dinic i djupet och den sistnämnde prickade stolpen och därefter hade även Danijel Lukic en riktigt fin chans framspelad av Kim Lindbladh. Avslutet gick dock rakt på målvakten. Innan pausvilan slet sig dessutom Arnel Alijagic loss och avslutade längs med mållinjen var på Jesper Sjögren var så när att hinna fram för att stöta in bollen.

Känslan i paus var ändå rätt positiv trots 0-1-underläget, men den skulle snabbt försämras efter halvtidsvilan.  Nickebo kom inte alls igång med sitt spel efter paus utan slarvade och slog många planlösa långbollar. Gästerna var nära 0-2 flera gånger om när NIK-spelare i form av Sjögren och Lindbladh räddade på mållinjen och till slut kom också andra baklängesmålet för kvällen. Det när en L/L-spelare kom igenom, tvingade Persson till en räddning och returen dessvärre slogs i mål.

NIK lyckades inte etablera något tryck i jakt på i första hand en reducering, utan fortsatte slarva och uppträda ofokuserat. Hela den andra halvleken var över lag svag och andra raka förlusten samt andra raka nollan inkasserades.

Bra i NIK var trots förlusten målvakten Andreas Persson och Magnus Loman. Även mittfältsduon Kim Lindbladh och Johan Rosén-Lidholm slet bra. Dock kom laget som helhet inte upp i någon bra nivå.

Nickebo IK-Lindås/Långasjö 0-2 (0-1)

NIK: Andreas Persson – Jesper Sjögren, Peter Almheden, Magnus Loman, Carlos Toro Santis (Sebastian Melin, 55) – Fredrik Svensson (Niclas Johansson, 85), Johan Rosén-Lidholm (Arnel Vuckic, 75), Kim Lindbladh, Arnel Alijagic – Bojan Dinic (Tommy Persson, 55), Sonny Ståhlbalck.