NIK vann Ocab Cup

Nickebo stod för en lysande insats i Ocab Cup som avgjordes i Rockneby sporthall under gårdagen. NIK tog sig vidare från gruppen och körde därefter över motståndet i slutspelet. Insatsen var så pass bra att den räckte hela vägen till cupseger.

NIK inledde gårdagens cupspel med en förlust, 0-2 mot Ljungbyholms GoIF, men därefter var det bara vinster som gällde. Rockneby IK slogs tillbaka med 5-1 och Kalmar Kurdiska besegrades med 3-0. Resultat som gav en plats i slutspelet.

När det var dags för kvartsfinal stod Hossmo BK för motståndet. Ett Hossmo som hade imponerat så långt. Mot Nickebo räckte det dock inte. I stället vann NIK komfortabelt med 4-0. Därefter väntade semifinal mot Möre BK. Inte heller där gav Nickebo motståndarna mycket till chans. 3-0 skrevs slutsiffrorna till och Nickebo var klart för final.

I finalen väntade Smedby BoIK. Med andra ord ett speciellt möte för flera av NIK-spelarna samt nye tränaren Toni Kujundzic då de nyligen har anslutit till klubben från just Smedby. Nu blev det Nickebos ”Smedbyiter” som drog det längsta strået mot sina gamla lagkamrater. NIK tog ledningen med 1-0 direkt i finalen och utökade även snabbt till 2-0. 3-0 kom också i den första halvleken och Nickebo hade kopplat ett järngrepp om cuptiteln. Tidigt i andra halvlek kom dock 3-1 och när NIK sedan åkte på en utvisning såg Smedby sin chans. De valde då att sätta in en utespelare i mål för att maximalt kunna utnyttja sitt numerära överläge. Effekten blev dock inte alls den önskade utan i stället kunde NIK göra såväl 4-1 som 5-1 med en man mindre på planen. Det punkterade förstås finalen och cupsegern var i hamn.

NIK höjde sig successivt under turneringen och laget blev bara bättre för varje match. Hela laget imponerade och en som stack ut var nyförvärvet, ett av många, Axel Hultman som bland annat stod för två viktiga mål i finalen.