Säker seger för stabilt NIK

NIK gjorde en ny bra insats på försäsongen i lördags när Mörbylånga GoIF besegrades med 3-0 (3-0). Återigen fick många unga spelare chansen och tog tillvara möjligheten att visa upp sig.

Nickebo har repat sig efter smällen mot Pukeberg och stått för flera bra insatser i de efterföljande träningsmatcherna. Efter den knappa förlusten mot Färjestadens GoIF (i en spelmässigt klart godkänd match) blev det seger med stabila 3-0 (3-0) senast mot ett annat öländskt motstånd i form av Mörbylånga GoIF

Återigen ställde NIK upp med en trebackslinje framför Vedran Bajramovic i målet och tillsammans med ett hårt jobbande mittfält såg de till att stänga till bakåt. Framåt var Nickebo effektiva och hann med tre mål redan före paus. Axel Hultman stod för två av dem och offensive ytterbacken/yttermittfältaren Hugo Gladysz gjorde ett efter ett riktigt mönsteranfall där NIK spelade one touch från backlinjen och framåt innan Gladysz frispelades av Ali Junior Soukie och placerade in 3-0. Ett mönsteranfall rakt från skolboken!

I andra halvlek höll NIK i ledningen och kontrollerade matchen men tappade lite i tempot allt eftersom. De första 60-70 minuterna var bra och därefter verkade Nickebo ganska nöjt med 3-0. Över lag gjorde man en riktigt fin insats och de många unga spelarna som fick chansen tog den som sagt rejält.

Nickebo IK-Mörbylånga GoIF 3-0 (3-0)
Målen, NIK: 1-0 Axel Hultman, 2-0 Axel Hultman, 3-0 Hugo Gladysz.

NIK: Vedran Bajramovic – Mourtada Jabiri, Carlos Toro Santis, Adis Gredelj – Hugo Gladysz, Simin Alam, Muhamer Vuckic, Khalil Dakroub, Sabbah Mustafai – Axel Hultman, Ali Junior Soukie.

Även Saif Akram, Tommy Persson och Muhaned Musa fanns med i truppen.