Stryk i pingisfemman

NIK:s andralag åkte på stryk i bottenmötet med Kalmar BTK B2. Det i en oerhört jämn match som slutade med en 4-6-förlust till slut.

Samtidigt som förstalaget går som tåget i fyran har andralaget haft en tuffare säsong i division 5 på pingisfronten. Nu senast tog man sig an Kalmar BTK B2 på bortabord, en viktig bottenmatch då Kalmar före endast hade två inspelade poäng mot NIK:s fyra. Efter mötet står de båda lagen nu på fyra poäng då KBTK var starkast och vann med 6-4.

Tobias Davidsson var med och förstärkte laget men hans tre singelsegrar räckte ändå inte till poäng. I par med Oscar Pettersson föll Davidsson i dubbeln, en match som Nickebo hade behövt vinna. Sivert Alfredsson var med som tredjeman och föll i sina tre singlar, varav en i en riktigt tät femsetare. Pettersson tog en seger men det räckte som sagt inte.

I stället slåss NIK nu med just Kalmar och jumbon Kristvalla BTK om att undvika sistaplatsen. Nickebo har fyra matcher kvar att spela samtidigt som Kristvalla (på tre poäng) har tre.

Kalmar BTK B2-Nickebo IK B 6-4
NIK: Tobias Davidsson 3-0, Oscar Pettersson 1-2, Sivert Alfredsson 0-3, Davidsson/Pettersson 0-1.

. . . . . . . . . . .

På söndag är det dags för NIK:s förstalag att ta nya kliv, förhoppningsvis, mot division 3. Det när man möter Högsby BTK:s båda lag i ett seriesammandrag i Blomstermåla sporthall. NIK har med fyra matcher kvar att spela ett riktigt slagläge i tabelltoppen:

tabelldiv4

Matcherna har blivit rejält uppsnackade via sociala medier och om ni följer oss via Twitter (@NickeboIK1933) kommer ni att kunna följa upplösningen via liverapporter signerade Oscar Pettersson. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.