Tonis reflektioner från de tre senaste matcherna…

Efter två hemmamatcher och två oavgjorda resultat först mot Åby/Tjureda och sen mot Ingelstad IK kom en vinst mot ett starkt Alstermo IF som var obesegrad sedan september 2014 då det var extra gott att slå dem.

Mot Åby/Tjureda spelade vi en av våra sämre matcher under året, men ändå gick vi in i pausvilan med 1-0. Andra halvlek spelade vi precis lika dåligt som första och hade inte många rätt. Åby/Tjureda kvitterade och hade några chanser innan matchens slut att till och med ta med alla tre poäng hemma. Efter matchen var jag relativt nöjd med oavgjort resultat med tanke på vårt spel.

Veckan efter hade vi många spelare borta pga olika anledningar, så det var väldigt svårt att pussla ihop ett lag och spela mot dåvarande serieledarna Ingelstad IK. Bland annat hade vi våra bege målvakter borta så jag fick ställa mig i mål. Under veckan visste vi vilka förutsättningar vi skulle ha så vi förberede oss efter dem. Vi skulle göra allt för att få positivt resultat med oss. Naturligtvis vinna men oavgjort skulle vi vara glada. Mot Ingelsdad öppnade vi matchen bra och kom flera gånger till avslut. Efter 20 min började Ingelstad komma mer ni i spelet och skapade chanser, men inte så farliga chanser i första halvlek. Vi var ändå nöjda i pausen med 0-0 men ville försöka straffa dem om de gör misstag, men det redan innan bestämd att lösa bakåt framför allt. I andra halvlek kom Ingelstad ut som ett nytt lag tog över spelet helt och skapade chans efter chans, vi spelade disciplinerat försvarsspel och hade lite tur med oss. Vi fick med oss positivt resultat som var vårt mål i denna match.

Senast spelade vi mot Alstermo IF borta där vi vann med 1-4 och fick alla tre poäng med oss hemma till Nickebo.

Första gången under mina två år i Nickebo som jag kände att jag inte behövde säga så mycket. Alla spelare visste sin uppgift och laget visste hur de skulle agera under olika faser under match, både när det gällede försvarsspel, anfallsspel, press, understöd och i både defensiva och ofansiva omställningar.  Första gången som allt satt som det ska och det märktes att spelarna visste vad som gällde.

Redan innan har jag sagt att viljan, disciplin och arbetsinsats är det viktigaste men denna lördagen hade vi finna spelare som kombinerade väldigt fint framåt och i första halvlek kom vi flera gånger till avslut och skulle göra mer än 2 mål. Andra halvlek spelade Alstermo mycket bättre än första halvlek och skapade chanser, reducerade också till 1-2. Det som var det positiva med Alstermos reducering va att de tryckte på ordentligt och öppnade enormt stora ytor tillvår fördel bakom sin backlinje som vi löste på ett bra sätt och gjorde både 1-3 och innan matchen var över gjorde vi 1-4.

Som jag sa till tidningen stor eloge till alla spelare för fantastisk arbetsinsats men extra plus till två försvarsgiganter Omar Eliassi och Manfred Kindeland och framåt till Idris Eliassi och Zana Eliassi, sistnämnde har haft ett litet uppehåll från fotbollen. Det var en fröjd för ögat att kolla på de två framåt, vilket kombinationsspel, rörlighet och klokhet i deras spel. Zana spelade första matchen för i år och det kommer bli flera matcher i Nickebotröjan, en väldigt kreativ spelare som ställer stora krav på sig själv och sina lagkamrater. Zana har presterat på högre nivåer i lokalfotbollen, och kommer fortsätta prestera framöver. Just nu i Nickebotröjan.