Tonis tankar halvvägs in i höstsäsongen

Vi hade ett kanon utgångsläge inför hösten där vi skulle spela hemma mot Rottne IF och veckan efter borta mot Lammhults IFK med två vinster då vi skulle få 4 raka vinster och en garanterat förstaplats och lite mellanrum eftersom vi hade två matcher mindre spelade än de som låg på förstaplats med 3 poängs skillnad.

Vi förberedde oss på att det skulle bli två tuffa matcher mot två lag som kämpar för sin existens. Men tyvärr, de saker som beskriver vårt spel under året saknades helt eller delvis för att nå de önskade två vinster och 6 poäng. Hemma spelade vi 2-2 mot Rottne IF och borta förlorade vi 2-0 mot IFK Lammhult.

Spelmäsigt gjorde vi bra både mot Rottne och Lammhult men det saknades vilja, disciplin och hårt arbete för att vinna de matcher. Besvikelsen var stor, speciellt med förlust en tisdags kväll uppe i Lammhult, nästan 2 timmar enkel resa, men tror att det var det som gjorde att vi vann 4 kommande matcher, KANSKE.

Efter matchen mot Lammhult väntade en vecka med väldigt tufft schema och starka lag som vi skulle spela mot, under en vecka spelade vi 3 matcher en lördag spelade vi mot TINGSRYD UNITED hemma, 4 dar efter en onsdag spelade vi mot Flygsfors borta och 1 dag senare spelade vi hemma en fredagskväll mot Ryds SK.

Under våren hade vi två förluster, en av de var Tingsryd United borta och då var de helt överlägsna och enligt mig är det bästa laget i serien. Vi hade en tuff match framför oss, en del spelare borta och några som visade dåligt lojalitet veckan innan och samma dag, när de inte dykte upp vid match utan att höra av sig. Vi fick ihop 13 spelare som skulle spela mot ett väldigt bra lag som Tingsryd. Vi som var där var redo och visste exakt vad vi skulle göra för att nå ett bra resultat. Vi vann med 5-0. Kollar man resultatet skulle man fundera på om jag mår bra när jag skriver att Tingsryd är det bästa laget i serien, men just den dag gjorde vi mål på deras misstag, de spelade fantastisk bra fotboll men vi var kompakta, noggrana och jobbade väldigt hårt för varandra och för laget och vann på slutet helt rättvist, men jag kan inte påstå direkt att vi hade ett bättre spel än Tingsryd, utan vi hade en bättre plan just denna dag.

Fyra dagar efter väntade återigen en tuff bortamatch mot ett vädigt skickligt lag med väldigt tidigt spelidé som ligger just nu på en negativ plats men tror och tycker att dem är mycket bättre än så, Flysfors/Gadderås.

Vi saknade många viktiga spelare men det känns som att vi är som farligaste när vi saknar spelare som i vanliga fall startar vid matcher när de tränar och är tillgängliga. Vi öppnade matchen på ett väldigt starkt sätt och ledde med 3-1 i paus, vi gjorde även ett 4-1 mål som på något konstigt sätt blev bortdömt pga offside på en spelare som inte ens var i närheten att röra boll vid målet, alla vi människor gör fel ibland så även domarna.

Flygsfors spelade ett passningsorienterat spel där de vi sitt bollinnehav skapade chanser och i andra halvlek gjorde även reducering med 2-3 och kvittering till 3-3. De skapade några chanser som skulle ha gett dem ledning också. Vi rykte upp oss och innan domaren blåste av matchen gjorde vi 3-4 målet och vann matchen mot flygsfors/Gadderås. En tuff bortamatch mot ett bra fotbollslag, men vi visade återigen när man jobbar hårt för varandra att man kan komma långt.

På något konstigt sätt, vet inte hur men vi hade bara torsdag ledigt och fredag skulle vi spela hemma mot Ryds SK.

Vi vann vårsäsongs möte med 0-1 borta mot Ryds och det var långt ifrån en klar vinst då, utan jag tyckte att Ryds hade potential och framför allt bästa spelaren i serien i deras lagkapten på mitten för att klara sig bra i femman. Tredje match under en vecka vi var slitna och trötta men ändå öppnade matchen rätt bra och kom till många läge där vi skulle göra mål men det gjorde vi inte utan Ryds gjorde både 0-1, 0-2 i första halvlek från våra två individuella misstag. Konstigt tyckte jag, eftersom vi spelade helt okey men låg under med 0-2 på hemmaplan. I paus visste vi att om vi fortsätter men minskar de individuella misstagen att det kommer att lossna, och det gjorde det, först reducering 1-2 strax därefter kvitterade vi på en fantastisk fotbollsmål från Idris Eliassi, rent klassmål måste jag säga, de som var där vet vad jag snackar om. I slutminuterna visade vi styrka igen och gjorde även 3-2, starkt av oss måste man säga i sista två matcher vinner vi i slutminuterna, speciellt mot Ryds där vi låg under med 0-2 i pausen.

Senast spelade vi i lördags mot Åby/Tjureda borta, ett lag som vi spelade 1-1 hemma och som vi tyckte att de var starka då.

Åby ligger på en nedflyttningsplats och vi förväntade oss en svår bortamatch med full fart framåt från deras sida, men det visade sig att jag hade fel, de låg väldigt lågt och var passiva så vi kunde komma med boll rätt långt in i bannan, men kunde inte skapa jätte heta chanser utan det var mer så att vi försökte överbelasta deras kanter och hålla boll utan att skapa någonting eftersom de var väldigt låga och kompakta, men på slutet av första halvleken gjorde vi den viktiga 0-1 målet. Andra halvlek vi var mycket rakare i vårt spel och skapade en hel del chanser, vi gjorde bland annat 0-2 på en frispark och 0-3 på ett fint kombinations framspel av Sabbah och Salam. Jag tyckte att vi gjorde en okej match utan att vara kaxig. vi hade rätt mycket boll men vi var väldigt passiva och gjorde inte riktigt som vi skulle men ändå starkt att vinna med 0-3.

Värt att nämna att vi har tre nya spelare Dino Ljuca, Adam Svensson och Wahab Mustafai som passade perfekt för vårt lag, tre killar som jobbar hårt och som passade väldigt bra in i gruppen, Viktigt att säga också att Wahab är född 2001 men ändå visar lojalitet och en bra kvalitet för sin ålder.

Vi har 5 raka vinster och ligger på en fjärdeplats med 36 poäng och ligger 2 poäng bakom Nöbbele som ligger på plats nummer 1. 3 kommande matcher har vi mot alla lag som ligger framför oss med en poängskillnad på 1 eller 2 poäng, första spelar vi idag mot Ingelstads IK borta, nästa vecka spelar vi hemma mot Alstermo IF och veckan efter borta mot Nöbbele.

Toni Kujundzic

2 sep tabell 2 sep

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.