Bordtennis

Nickebo IK spelade säsongen 2020/2021 återigen i Division 3. Detta va andra gången någonsin som Nickebo deltog i den nationella serien. Men pga pandemin fick man avsluta seriespelet.

Efter avancemanget från Division 4 under våren 2020 fick återkomsten till Divison 3 ett abrupt slut för NIK:s del då förra säsongen fick ställas in pga Coronapandemin.

Lördagen den 25 september 2021 var det så äntligen premiärdags i Långemåla med två matcher mot Långemåla och Lessebo. I matchen mot Långemåla följdes lagen åt och efter de två dubbelmatcherna stod det lika 5-5. I de avslutade singelmatcherna var dock Långemåla starkare och kunde vinna matchen med 8-5.

I den andra matchen mot Lessebo gick det bättre även om det länge såg ut att bli en klar förlust. Efter den första dubbelmatchen låg NIK under med 2-7 och således krävdes bara en seger till för Lessebo för att ta hem matchen. Men efter en urstark upphämtning lyckades NIK knipa en poäng via oavgjort 7-7. En stark laginsats!

– Jag tog beslutet att ställa över mig själv och det var ett bra beslut. Alla spelare gjorde bra insatser och vi stod för en imponerande vändning mot Lessebo, säger lagledare Åke Gustavsson.

Omgång 1
Långemåla BTK – Nickebo IK 8-5
(Joakim Axelsson, Thommy Berglund, Ola Hammarström, Paul Nilsson, Berglund/Hammarström)

Omgång 2
Nickebo IK – Lessebo BTK 7-7

(Joakim Axelsson 2, Thommy Berglund 2, Ola Hammarström, Paul Nilsson, Berglund/Hammarström)

Spelschema, resultat och statistik hittar ni här:

Division 3 herrar SSNV