Nickebo IK fotboll

Den 31 oktober 2017 va sista dagen att anmäla oss till seriespel för 2018. Vi beslutade att inte skicka in någon anmälan för 2018. Vi har tagit en paus och lägger fotbollen vilande…

För många kommer säkert detta beslutet inte som en chock. Vi har de senaste 5 åren kämpat med att hitta tränare och spelare till vår klubb, men framförallt behålla dem till säsongen efter. Som det ser ut i dagsläget så har vi inför nästa säsong ca 5 spelare som sagt att dem fortsätter. Detta är en siffra som vi har känt igen de senaste 5 åren, vi har dock ändå valt att ge det en chans. Vi har hittat duktiga tränare och ledare, och efter många samtal så har vi ändå lyckats få ihop en trupp till varje säsong, men i år orkar vi inte kämpa. Vi tar en paus och ser vart det leder till säsongen 2019.

Vi kommer att fortsätta underhålla vår fantastiska arena Ljungvallen för att kunna vara beredda för eventuellt seriespel säsongen 2019. Vi kommer under säsongen 2018 att få möjlighet att jobba med andra saker som vi vanligtvis inte hunnit med att göra, t.ex. ta hand om vår pingissektion bättre, underhålla vår fina verksamhetslokal, utveckla sammanhållningen i byarna kring Nickebo i form av andra aktiviteter i anslutning till Ljungvallen och vår verksamhetslokal.

Vi i Nickebo IK är inte ensamma om att kämpa. Vi vet att det är klubbar i mycket högre divisioner än oss som har det tufft. Vad det beror på att, lokalfotbollen har fått denna utveckling är svårt att säga. En anledning är säkert konkurrensen av andra aktiviteter och idrotter, men det känns som att vi alla ändå måste ha hängt med i den utvecklingen och anpassat våra föreningar därefter?! Tyvärr är det svårt att sätta fingret på exakt vad det är vi behöver vara med och utveckla. Är det kanske så att förbundet måste se över seriespelet? Kanske ska ett nytt seriespel införskaffas omgående där endast ett fåtal lag i närmaste omgivningen möts i 3 omgångar i stället för dagens 2 och dess långa avstånd till bortamatcher. På så vis skapa fler derbyn och bättre intresse från både spelare och supportrar?! Först och främst behöver de avskaffa frimånaden som är döden för många föreningar, kanske ska kommunen se över antalet uthyrningsbara planer och dess taxor, kanske ska även de vara med och rädda den tyvärr döende lokalfotbollen. Ja funderingarna är många…

Detta är ett beslut som har varit svårt för oss att fatta och vi vet att det är ett tungt besked för många NIK:are. Men vi hoppas ändå på framtiden. Att denna negativa trenden snart vänder och att vi är med i matchen igen.

Eventuella frågor gällande detta ställs endast till vår ordförande Fredrik Petterson
på tel.nr 076-847 25 16. Hoppas ni kan respektera detta.

Styrelsen i Nickebo IK
genom dåvarande ordförande Fredrik Petterson och styrelseledamot Alexandra Johansson.
Nickebo 2017-10-22