Serieledaren fällde NIK

NIK stod emot serieledande Blomstermåla i en halvlek men två snabba mål för efter pausvilan blev matchavgörande. Nickebo kom sedan aldrig närmare än en reducering och förlorade till slut med 1-3 (0-0).

Den första halvleken var jämn spelmässigt och få chanser skapades. Blomstermåla hotade med några skott men kom ganska sällan igenom ett starkt Nickeboförsvar. Hemmalaget skapade å sin sida heller inte mycket. Närmast en riktigt het chans var det när Sonny Ståhlbalck var på väg att ta sig loss inne i straffområdet men halkade precis när avslutsläget var nära att dyka upp.

Efter den chansfattiga och mållösa första halvleken sprack NIK:s nolla direkt i inledningen av den andra. Ett Blomstermålainkast ledde till ett inlägg som nickades i mål vid bortre stolpen efter lite slarvigt försvarsspel från Nickebos sida.

Tio minuter senare var det dags igen. En Nickebohörna blev inte bättre än att den resulterade i en kontring för gästerna. En kontring som de tog vara på till fullo. 0-2 och en brant upförsbacke för NIK.

Blomstermåla var det bättre laget efter paus och skapade utöver målen ett antal chanser. Endast ett fåtal av avsluten träffade dock mål. När det var som närmast 0-3 räddade Victor Loebbert på mållinjen och ledningen blev aldrig större än två mål. I stället tändes hoppet hos hemmapubliken när det återstod tio minuter. Då slog Fredrik Svensson en hörna som med lite hjälp av en Blomstermålaspelare gick hela vägen in i mål. Svensson noterades som målskytt och helt plötsligt var Nickebo med i matchen igen.

Strax efter var det också ytterst nära 2-2. Ett resultat som inte hade varit direkt logiskt men som likväl var bara några centimeter bort. Det på en ny hörna då Niclas Johansson med en nick tvingade gästernas målvakt till en kanonräddning.

NIK satsade sedan förstås allt framåt i slutminuterna men lyckades inte jobba fram en kvittering. I stället kontrade Blomstermåla återigen effektivt och satte på stopptid punkt med ett 3-1-mål.

Förlusten till trots gjorde NIK en ganska bra insats. Alla hemmaspelarna krigade på och gav sig inte. Extra plus till den alltid hårt jobbande anfallaren Emil Radhe och stabile mittbacken Niclas Johansson.

Nickebo IK-Blomstermåla IK 1-3 (0-0)
Målet, NIK: Fredrik Svensson (80).
Varningar, NIK: Johan Rosén-Lidholm, Tommy Persson.