Förlust i genrepet

Elitfyranlag nummer två på försäsongen, Glömminge IF, blev precis som Kalmar AIK för svåra för NIK och det blev en 0-3-förlust i dagens genrep inför seriepremiären på skärtorsdagen. Efter en godkänd första halvlek och 0-0 i paus tappade Nickebo i andra halvlek.

Glömminge är nykomling i elitfyran i år och en intressant sådan med spelare som Emil Börjesson och nyförvärvet Charlie Nilsson i laget. NIK stod således inför ett rejält test när det var dags för genrep inför seriestarten.

Det blev också ett riktigt tufft test, ett för tufft med facit i hand. Nickebo höll emot bra i första halvlek trots att man fick slita ganska hårt och hade också ett par riktigt fina chanser. Det mållösa resultatet i paus förvandlades dock till 0-3 i andra halvlek då NIK slarvade en del och dessutom gick på knäna med flera halvskadade spelare.

Glömminge tog ledningen efter 52 minuter när NIK-försvaret inte fick undan en hörna. Därefter började NIK slarva ganska rejält och bjuda Glömminge på möjligheter. Bara tre minuter efter 0-1 kontrade ölänningarna in tvåan. Många i NIK hängde med huvudena efter de målen och med kvarten kvar kom också 0-3 på en vacker frispark. Ridån ner och andra raka förlusten, förvisso mot ett bra motstånd, var därmed ett faktum.

Över lag en ganska medioker insats, men plus till Kim Lindbladh som gjorde ett bra jobb på mittfältet såväl på kanten som centralt när han tog steget in.

Nickebo IK-Glömminge IF 0-3 (0-0)

Startelvan, NIK: Michael Grenstadius – Jesper Sjögren, Niclas Johansson, Peter Almheden, Christoffer Gidö – Fredrik Svensson, Johan Rosén, Arnel Vuckic, Kim Lindbladh – Danijel Lukic, Arnel Alijagic.

Avbytare: Sebastian Melin, Jens Pålsson, Tommy Persson.