Historisk seger i måndags

Nickebo/Rockneby tog årets första trepoängare i utvecklingsserien Sydöstra B 1 i måndags genom att vinna mot Smedby BoIK med 4-3 (3-0). Segern blev därmed historisk som den första vinsten för den nya kombinationen.

Nickebo/Rockneby fick en strålande start när Smedby BoIK:s B-lag gästade Ljungvallen i måndags. Hemmalaget gick upp till en 3-0-ledning i den första halvleken och grundlade där det som skulle komma att bli en historisk trepoängare.  NIK-spelarna som var med visade framfötterna och stod för samtliga tre hemmamål före paus. 1-0 gjorde Jens Pålsson, 2-0 nickade Jesper Sjögren in och 3-0 slog Jacob Brindstedt säkert in på straff sedan Danijel Lukic fällts.

Gästerna reducerade före paus och när 3-2-målet kom 20 minuter in i andra halvlek var det nerv i matchen. Men Sonny Ståhlbalck klev fram och satte viktiga 4-2 med kvarten kvar att spela och trots en ny Smedbyreducering i slutet höll Nickebo/Rockneby undan till lagets första seger.

Med från NIK fanns förutom de ovan nämnda målskyttarna och straffixaren Lukic också Jimmy WibergSebastian Melin, Christoffer Gidö och Tommy Halasz.

Nickebo/Rockneby-Smedby BoIK B 4-3 (3-1)
Målen, Nickebo/Rockneby: 1-0 Jens Pålsson (18), 2-0 Jesper Sjögren (22), 3-0 Jacob Brindstedt (36, straff), 4-2 Sonny Ståhlbalck (75).