Inför höstsäsongen

När NIK nu inleder höstsäsongen med match mot Trekantens IF gör man det i ett fortsatt behov av segrar. Våren var, som vi redan har nämnt i vårsummeringen, länge en besvikelse men sju poäng på de tre sista matcherna räddade upp det hela något. När det nu är dags för match igen är dock behovet av poäng fortsatt stort, då Nickebo står på sammanlagt elva och givetvis behövs ett antal till för att man ska kunna känna sig säkra på lite tryggare mark i tabellen.

div4

Även B-laget sparkar igång hösten inom kort och tabellen ser ni nedan. B-laget har jobbat på bra under våren utifrån förutsättningarna och målsättningen nu är att hänga kvar i AB-serien. Första uppgiften som väntar är Hossmo BK borta på söndag.

abreserv

Under sommaren har inte mycket hänt på spelarfronten. Ganska tidigt stod det klart att Jakob Klingstedt skulle lämna NIK då han fått jobb i Växjö och en flytt dit var inplanerad. Klingstedt är nu klar för matchspel i sin tidigare klubb Fårbo FF, där han kommer att vara tillgänglig för matcher men förstås inte kunna träna särskilt mycket. I övrigt har det inte hänt något när det gäller truppen.

NIK har under säsongen haft ganska stor omsättning på spelarfronten (Akis Papadimitropoulos, William Vitikainen, Carlos Toro Santis och Quan Tran är förutom redan nämnde Klingstedt spelare som har lämnat av olika anledningar under våren). Nu börjar det dock stabilisera sig och tränarna, med Jonas Walfridsson i spetsen, vet vad de har att jobba med. På plussidan, förutom de viktiga poängen, i slutet av våren kan vi skriva in yttermittfältaren Fredrik Svenssons återkomst efter knäskada. I och med det ökar konkurrensen ytterligare och det blir ett angenämt problem för tränarstaben när startelvan ska tas ut till fredagens match.

Saknas inför höststarten gör Bojan Dinic som drogs med skadeproblem under våren och trots spel i sista matchen inte är i speldugligt skick nu. Däremot är Magnus Loman liksom Svensson tillbaka och över lag ser skadeläget bra ut.

Mer info inför de kommande matcherna dyker förstås upp här på hemsidan inom kort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.