Inför NIK-IFK Oskarshamn

NIK tar i kväll emot serietvåan IFK Oskarshamn när serien vänder, eller startar om.
Lagen möttes i premiären då Nickebo föll med 3-2 och NIK jagar därmed revansch.

Nickebos seger senast, 2-1 borta mot VSFG/JAIK, var oerhört betydelsefull i kampen kring nedflyttningsstrecket. Nu gick dock Hultsfreds FK och vann sin senaste match, något som återigen petade ner NIK under strecket.

Därmed är det inte svårt att förstå att viktiga poäng står på spel även i kväll. Både för Nickebo och gästande Oskarshamn. Gästerna ligger för närvarande tvåa i tabellen men med två matcher mindre spelade än Blomstermåla IK och endast två poäng efter. Skulle de vinna på Ljungvallen i kväll är det alltså serieledning som gäller för IFKO. För NIK:s del gäller det att plocka en ny trea för att kravla sig över strecket ännu en gång.

Senast lagen möttes var i vårens seriepremiär uppe i Oskarshamn. Då kvitterade Sonny Ståhlbalck till 1-1 tidigt och Dennis Svensson gav sedan NIK ledningen. Tyvärr vände dock IFKO och avgjorde till slut, 3-2, med ett sent mål. Läge för revansch för Nickebo nu med andra ord.

NIK saknar Ståhlbalck idag då denne är avstängd efter tre gula kort. I övrigt är det inga större ändringar i truppen. En glädjande nyhet är dock att Fredrik Svensson gör comeback efter att ha haft problem med ett överansträng knä hela våren.

Matchtruppen:
Joel Utegård (mv)
Morgan Alf (mv)
Niclas Johansson
Christofer Eriksson
Arnel Vuckic
Sebastian Melin
Emil Radhe
Dennis Svensson
Petter Reimbertsson
Johan Rosén
Victor Loebbert
Jimmy Wiberg
Bojan Dinic
Fredrik Svensson
Christoffer Gidö
Darko Robovic

Matchstart är det på Ljungvallen klockan 19.00.
Välkomna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.