Kontraktet klart via storseger

NIK säkrade kontraktet och avslutade säsongen på bästa sätt genom att vinna mot Möre BK med 5-2 (1-1) på bortaplan igår. Segern tog Nickebo förbi flera lag i tabellen och man hamnade till slut på säker mark med viss marginal neråt.

Då Lindås/Långasjö slog SSG IF med hela 6-0 hade NIK haft råd att förlora mot Möre, men nu blev säsongsavslutningen lyckad då man säkrade kontraktet på egen hand och dessutom tog revansch för vårens storförlust.

NIK tog ledningen tidigt genom Bojan Dinic. Den blivande skyttekungen höll sig framme sedan Danijel Lukic avlossat vänsterbössan på en frispark och Dinic kunde slå in returen. Mycket av spelet bestod av ett Nickebo som försökte hitta kombinationer i anfallsspelet och ett Möre som kontrade farligt när NIK tappade bollen. Hemmalaget lyckades också kvittera och 1-1 var resultatet i paus. Det efter en halvlek där gästerna skapade en del chanser och hade hyfsat tryck framåt men inte var nog effektiva. Lukic och Johan Rosén-Lidholm skapade bra tryck framåt samtidigt som Jimmy Wiberg/Sonny Ståhlbalck gjorde ett starkt jobb på mitten.

Nästan direkt efter pausvilan gjorde Sonny Ståhlbalck 2-1. Målet var riktigt snyggt då Ståhlbalck letade länge efter passningsalternativ men till slut valde att avsluta själv och med ett skruvat, välplacerat skott satte 2-1.

Strax senare byttes Måns Gunnarsson in och det visade sig vara lyckosamt. Han låg sedan bakom 3-1 genom att frispela målskytten Dinic. Dessutom bidrogs hans smarta löpning till att skapa yta för Lukic när denne med en kandidat till årets mål drog till utifrån på halvvolley efter en lång utspark från Michael Grenstadius. Bollen borrade sig in i nätet och 4-1 var ett faktum. Mycket snyggt!

Möre reducerade visserligen men Nickebo fick avsluta med att göra matchens sista mål. Det på en straff som Dinic slog in fram till 5-2 sedan inbytte Henrik Plym dragits ned. Nickebo radade upp chanser i andra halvlek och vann klart välförtjänt.

En bra avslutning på en ojämn säsong. I och med seger säkrades inte bara kontraktet utan NIK klättrade förbi flera lag och landade till slut på en sjätteplats i tabellen. Det såg en stark laginsats till, med extra plus för trion Sonny Ståhlbalck, Bojan Dinic och Carlos Toro Santis.

Möre BK-Nickebo IK 2-5 (1-1)
Målen, NIK: 0-1 Bojan Dinic (10), 1-2 Sonny Ståhlbalck (48), 1-3 Bojan Dinic, (61) 1-4 Danijel Lukic, (64) 1-5 Bojan Dinic (82, straff).
Varning, NIK: Peter Almheden.