Målrikt när NIK tog tredje raka

Nickebo tog på onsdagskvällen tredje raka segern i fyran. Det genom att slå ett ungt, orutinerat Färjestadens GoIF med 6-4 (4-2) i en målrik historia som innehöll det mesta.

Det bjöds verkligen på underhållning på Ljungvallen när NIK och Färjestaden drabbade samman. Tio mål, straffmål, hundar på planen som tvingade domaren att för en kort stund stoppa spelet, Hawaii-fotboll, läckande försvar och vassa anfall. Ja, matchen hade allt och lite till.

NIK inledde lysande med två mål under de första åtta minuterna. Redan efter drygt en minuts spel nickade Johan Rosén in 1-0 på en hörna från Christoffer Gidö. Bara några minuter senare var det dags för 2-0. Det genom Gidö som spelades fram av Bojan Dinic och kunde trycka in 2-0 på volley. Nickebo hade redan då greppet om matchen men slarvade sedan och spelade med lite övermod. Något som gästerna kunde utnyttja efter cirka en kvart spelad fram till 2-1. En reducering som blev omdiskuterad då man i NIK-lägret inte ansåg att bollen var inne.

Hursomhelst, 2-1 var ett faktum och Färjestaden var även nära 2-2 strax senare då ett mål vinkades bort för offside. NIK kunde i stället utöka till 3-1 i den 23:e minuten efter att Dinic ordnat en hörna (tvingat fram en räddning på ett friläge) och Gidös hörna återigen resulterat i ett nickmål, nu via Carlos Toro Santis panna.

Därefter hade NIK en bra period med en del skapade chanser och tämligen god kontroll på händelserna. Dock åkte man på en omställning, något som straffade Nickebo flera gånger den här kvällen, i 38:e minuten och en ny reducering var ett faktum.

Med några minuter kvar av halvleken vann Christofer Eriksson boll och en frispark på mitten, en frispark som han sedan själv slog och den nådde fram till Dinic som kunde sätta 4-2. Ett mål som borde ha stängt matchen, kan man tycka.

I stället väntade en riktigt händelserik (som om det inte var nog i första) andra halvlek där matchen skulle svänga fram och tillbaka. Gästerna inledde piggt och NIK hade problem att hänga med, men lyckades trots det jobba ihop till en straff. Det när Toro Santis och inbytte Magnus Loman vann boll på mitten och hittade fram till Dinic som fälldes. Han tog sedan själv hand om straffen och kunde göra 5-2. Avgjort? Nej, inte alls skulle det visa sig.

Strax efter 5-2 var det Färjestadens tur att näta igen, även det på straff sedan en ölänning fallit i kamp med en hemmaback. 5-3-målet som följde gav gästerna energi. Med kvarten kvar att spela kom nästa reducering, 5-4, och NIK var i det läget illa ute. Mycket hände nu som sagt i matchen och när en hund (!) sprang in på plan och tvingade fram ett spelavbrott fick NIK lite välbehövlig vila. Man gjorde även några byten och fick in pigga ben.

Om det var det som gjorde så att NIK hålla emot ska vi nog låta vara osagt men med fem minuter kvar kunde man äntligen stänga butiken för kvällen. Det genom ett mål av Danijel Lukic som assisterad av Dinic kunde göra 6-4. Därmed bärgades tre viktiga poäng. Det trots en minst sagt svajig defensiv, men å andra sidan med en riktig vass offensiv. NIK slet sig till nya poäng och hade en trio som höjde sig extra i form av Johan Rosén, Bojan Dinic och Christoffer Gidö.

Nickebo IK-Färjestadens GoIF 6-4 (4-2)
Målen, NIK: 1-0 Johan Rosén (2), 2-0 Christoffer Gidö (8), 3-1 Carlos Toro Santis (23), 4-2 Bojan Dinic (43), 5-2 Bojan Dinic (63, straff), 6-4 Danijel Lukic (85).

NIK: Michael Grenstadius – Jesper Sjögren, Peter Almheden, Christofer Eriksson, Arnel Vuckic (Niclas Johansson, 55) – Sebastian Melin (Magnus Loman), Carlos Toro Santis (Tommy Persson), Johan Rosén, Christoffer Gidö – Bojan Dinic, Danijel Lukic (Jens Pålsson).