NIK en seger närmare pingistrean – men firandet uteblev

Nickebo hade idag chansen att säkra avancemang till division 3 i pingis. Men trots en överlägsen 8-0-seger i dagens första match fick segerfirandet skjutas upp då Högsbys förstalag sedan bröt NIK:s segersvit.

Det hade krävts två segrar i dagens seriesammandrag för att säkra avancemanget till trean. Trots att det började riktigt bra med en stabil 8-0-vinst mot Högsby BTK B2 räckte det inte hela vägen, åtminstone inte idag. Högsby BTK B1 nämligen till att Nickebos segersvit på nio raka vinster bröts. I en tät match, där det stod 4-4 inför dubblarna och NIK väl där tog ledningen med 5-4, orkade Nickebo inte hela vägen utan föll till slut med 8-5. Därmed inkasserades säsongens första förlust och dramatiken lever vidare i serietoppen.

Den första matchen klarades av enkelt, något som siffrorna också minst sagt antyder. Samtliga NIK-spelare kom igång bra och vann sina två singelmatcher. När den matchen var avklarad väntade det bättre av de två Högsbylagen. Senast NIK mötte dem vann man med 8-2, men det var ett till synes starkare Högsby BTK B1 som kom till spel idag.

Lagen följdes åt inledningsvis. Joakim Axelsson vann båda sina singelmatcher före dubbelspelet, det trots att han lyckades kliva av sitt rack en bit in i den andra och tvingades spela vidare med lånad ”spade”. Tobias Davidsson förlorade dock sina två men när Åke Gustavsson krigade hem en 3-2-seger i sin andra singelmatch var det utjämnat till 4-4 inför dubblarna.

Axelsson/Davidsson klev in och vann första dubbeln samtidigt som Gustavsson förlorade i par med Paul Nilsson. Därmed var det 5-5 och det skulle krävas tre segrar på de fyra återstående matcherna för att NIK skulle kunna säkra seriesegern före Västerviks BTK B. Tyvärr förlorade såväl Axelsson (trots ledning med 2-0 och små marginaler i tredje set som förlorades med 11-13) som Davidsson sina singlar direkt efter dubblarna och därmed var chansen till avancemang idag borta. När även Nilsson föll var dessutom Nickebo besegrat för första gången den här säsongen.

Dock innebär de två poängen som ändå spelades in att NIK tog ytterligare ett steg närmare det historiska avancemanget. Nu avslutas serien med ett nytt sammandrag den 8/3 då NIK möter serietrean (med en match mindre spelad just nu) Västervik samt bottenlaget BTK Näcken. Två poäng kommer att krävas för att man på egen hand definitivt ska säkra division 3-platsen och seriesegern.

tabelldiv4

Vi vill passa på att tacka för stödet uppe i Blomstermåla idag samt för all den positiva uppmärksamhet som matcherna väckte via sociala medier. Har ni inte spanat in liverapporteringen, signerad Oscar Pettersson, på vårt Twitterkonto bör ni utan tvekan göra det. Där finns även en rad bilder som kommer att dyka upp här senare.

Nickebo IK-Högsby BTK B2 8-0
NIK: Åke Gustavsson 2-0, Joakim Axelsson 2-0, Paul Nilsson 2-0, Tobias Davidsson 2-0.

Nickebo IK-Högsby BTK B1 5-8
NIK: Tobias Davidsson 0-3, Joakim Axelsson 2-1, Paul Nilsson 0-3, Åke Gustavsson 2-0, Axelsson/Davidsson 1-0, Gustavsson/Nilsson 0-1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.