NIK klara för pingistrean!

Så var det äntligen klart: NIK spelar i division 3 i pingis nästa säsong.
Avancemanget säkrades strax efter klockan elva i förmiddags när Nickebo avslutade säsongens seriespel mot Västerviks BTK B.

Det har legat på lut en längre tid nu, men först idag blev alltså avancemanget till trean klart. Inför dagens seriesammandrag i Västervik hade NIK och Högsby BTK B1 chansen på serieseger. Förutsättningarna var dock klart mer fördelaktiga för Nickebos del. Förlust med 5-8 eller mindre (6-8) i mötet med Västerviks BTK B skulle innebära att inte ens två raka 8-0-segrar för Högsby skulle stoppa NIK från att vinna serien.

NIK gick ut först mot Västervik och fick därmed chansen att säkra på egen hand, utan hjälp från någon av Högsbys motståndare. Inledningen på matchen blev jämn och lagen följdes åt upp till 2-2 sedan Ola Ribinge, som ersatte en bortrest Tobias Davidsson, och Joakim Axelsson (bilden) vunnit sina inledande singlar samtidigt som Paul Nilsson och Åke Gustavsson förlorat sina.

Jockelive

Axelsson vann sedan även sin andra singel, men Ribinge förlorade sin och därmed var det 3-3 när NIK:s andrabord klev ut för de två sista singlarna före dubbelspelet. Gustavsson såg då till att Nickebo bara var en vinst ifrån division 3 via en säker 3-0-seger och när Nilsson följde upp med att vinna en femsetare med förkrossande 11-2 i skiljeset var saken klar. Segerjublet kunde bryta ut trots att det återstod en del pingis att spela.

Nu avslutade NIK såväl dagen som säsongen på bästa möjliga sätt genom att även vinna de båda dubblarna följt av ytterligare en Ribinge-triumf. Något som innebar 8-3 och en säker seger i säsongsavslutningen.

segerbild2

Nickebo IK-Västerviks BTK B 8-3
NIK: Joakim Axelsson 2-0, Ola Ribinge 2-1, Paul Nilsson 1-1, Åke Gustavsson 1-1, Axelsson/Ribinge 1-0, Gustavsson/Nilsson 1-0.

NIK har haft ett strålande år med endast en förlust och hela elva segrar på de tolv division 4-matcherna. Laget har imponerat stort och fick nu dessutom äntligen säkra seriesegern efter att den varit nära i flera veckor.

bubbel

segerskål

Precis som tidigare hänvisar vi er till vårt Twitterkonto, @NickeboIK1933, där Oscar Pettersson på nytt stod för en lysande insats när det gäller liverapporteringen. Text, bilder och videos finner ni där och får på så sätt chansen att återuppleva dramatiken och glädjen som utspelade sig i Västervik tidigare under dagen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.