NIK kryssade – fem raka utan förlust

Det blev inte en fjärde raka seger men däremot en femte raka match utan förlust när NIK gästade Tvärskog i kväll. 1-1, efter mål av Danijel Lukic,  betydde femte raka poänggivande matchen.

Nickebo var för en kort, kort stund på väg mot fjärde raka trepoängaren när Danijel Lukic gjorde sitt tredje mål för säsongen. Dock kvitterade hemmalaget Tvärskogs IF snabbt och 1-1 stod sig sedan matchen ut. Det trots chanser att avgöra åt båda håll.

Tvärskog inledde klart bäst och Nickebo hade svårt att hitta rätt i positionsspelet till en början. Hemmalaget skapade flera riktigt fina chanser men målvakten i NIK, Michael Grenstadius, stoppade Tvärskog från att ta ledningen med några kvalificerade räddningar. Nickebos bästa chans kom efter en halvtimme då Magnus Loman/Kim Lindbladh samarbetade och hittade fram till Bojan Dinic vars avslut räddades via en jätteparad av hemmamålvakten.

Den första halvleken slutade mållös men det var fördel Tvärskog sett till chanser och spel.

Även i början av den andra var ”Tväret” det bättre laget även om spelet nu började pendla mer fram och tillbaka. NIK hade bytt in Tommy Persson som högermittfältare och han fick också den första bra chansen, men avslutet blev lite för tamt. Nästa chans gick till Danijel Lukic, framspelad av Christoffer Gidö sedan ytterbacken Jesper Sjögren vunnit boll, och Lukic såg till att NIK tog ledningen efter 57 minuters spel.

Tyvärr stod sig den ledningen bara i tre minuter sedan hemmalaget rann igenom och gjorde  1-1 efter att Grenstadius besegrats med ett chippavslut som Sjögren sedan var så när att hinna rädda innan mållinjen. 1-1 dock och nollställt läge igen.

Nickebo hade nu ändå hittat in i matchen och började få till en del kombinationer som ledde till bättre anfall. Chanser skapades också under den sista halvtimmen. Dinic hade bland annat ett fint nickläge där han var ytterst nära att nicka in 2-1 nära mål, Lukic hade ett friläge där avslutet inte lyckades och en nick som var farlig, Sjögren testade ett skott som strök stolpen och Loman placerade så när in bollen intill stolproten men målvakten stod för en sanslös räddning. Dinic var sedan nära ytterligare en gång när han rundade en back och målvakten, men fick se sitt avslut räddas på mållinjen av en annan hemmaförsvarare.

Lukic testade också med en tung frispark men trots ett koppel av fina chanser lyckades inte NIK göra något mål. Inte heller Tvärskog som också hotade en del och som alltså hade flera riktigt vassa chanser före paus lyckades med att göra mer än ett framåt.

Därmed slutade en ganska händelserik match 1-1 och lagen delade på poängen. NIK stod för en pendlande prestation med både positiva och negativa inslag. Bäst i Nickebo var Michael Grenstadius som räddade laget i första halvlek. Även Jesper Sjögren och Johan Rosén var bra.

Tvärskogs IF-Nickebo IK 1-1 (0-0)
Målet, NIK: 0-1 Danijel Lukic.
Varningar, NIK: Christoffer Gidö, Tommy Persson, Christofer Eriksson.