NIK tog andra raka

På ett regntungt Björkvallen tog NIK tre krigarpoäng genom att besegra Gullabo/Gullaboås under onsdagskvällen. Trots en del avbräck och långt ifrån optimala förutsättningarna åkte Nickebo därifrån med en 2-0-seger (1-0).

Nickebos uppladdning inför bortamatchen mot Gullabo/Gullaboås stördes av sjukdomar och skador. Något som kanske också avspeglade sig under den inledande kvarten då gästerna slarvade och inte fick till något spel. I stället var det hemmalaget som dikterade villkoren och tryckte på inledningsvis.

Nickebo höll dock tätt bakåt och började också skapa chanser framåt. Främst var det vänstermittfältaren Arnel Alijagic som oroade hemmaförsvaret till en början. Han skapade ett par fina lägen och G/G fick rensa i panik. Dessutom var Kim Lindbladh ytterst nära att servera Bojan Dinic öppet mål. Därefter kom också utdelningen för NIK när Lindbladh snappade upp en lång utspark från Michael Grenstadius, bröt in i straffområdet och via en hemmaback sköt 1-0 för Nickebo.

Alijagic fick sedan utgå med problem i baksidan av ena låret och Carlos Toro Santis klev in på mittfältet. Mycket av spelet förlades också till mittplan med kamp och dueller. Några förändringar på NIK-mittfältet gjordes för att få mer grepp om spelet och det föll också väl ut. Uppflyttade Jesper Sjögren tog sig runt på kanten och spelade in till Magnus Loman som så när gjorde 2-0 före paus och Nickebo hade nu kopplat ett visst grepp om spelet. Strax efter var Danijel Lukic nära att nicka in ett inlägg, återigen från höger, från Lomans fot.

1-0 stod sig i paus och därefter inledde NIK även den andra halvleken svagt, likt den första, trots den positiva avslutningen på första halvlek. G/G tryckte på för en kvittering men förmådde inte att varken kvittera eller skapa tillräckligt heta chanser. NIK-försvaret stängde till men spelet lämnade en del övrigt att önska. Alldeles för många bollar slogs bort i stress.

Trots det kunde NIK stänga matchen. Det med ett 2-0-mål signerat Dinic, framspelad av Sjögren. Loman vann en duell på mitten, Sjögren (nu återigen nere på högerbacksplatsen) snappade upp bollen och hittade fram till Dinic med en perfekt passning. Den sistnämnde gjorde inget misstag utan satte 2-0.

Därefter var matchen i praktiken stängd. NIK-spelet glänste inte alls utan fint passningsspel blandades med slarv men man höll ihop laget bakåt. När slutsignalen gick stod det fortfarande 0-2 på tavlan och NIK hade plockat tre nya välbehövliga poäng.

Bäst i NIK var mittfältaren Kim Lindbladh. Bra var även mittbacken Christofer Eriksson som höll ihop defensiven föredömligt.

Gullabo/Gullaboås-Nickebo IK 0-2 (0-1)
Målen, NIK: 0-1 Kim Lindbladh (18), 0-2 Bojan Dinic (63).
Varning, NIK: Christofer Eriksson.