NIK tog tredje raka

Nickebos fina form i division 4-fotbollen fortsätter. Igår kom tredje raka segern, i fjärde raka matchen utan förlust,  när Trekantens IF besegrades med 3-0 (1-0) hemma på Ljungvallen.

Det blev ingen jätteunderhållning för publikens del, men NIK stod för en stabil insats och vann med trygga siffror utan att egentligen glänsa. Något som garanterat gladde hemmapubliken.

Hemmalaget skapade de vassaste av de ganska få chanser som jobbades fram före paus. Emil Radhe tvingade gästernas målvakt till en bra räddning, Jimmy Wiberg sköt tätt utanför och mittbacken Christofer Eriksson nickade tätt över på en hörna. Gästerna hade i sin tur också några hyfsade chanser men NIK-defensiven var över lag riktigt tät.

Precis före halvtidsvilan lyckades NIK spräcka nollan och ta ledningen. Det psykologiska målet stod Sonny Ståhlbalck för. Ståhlbalck vann en duell om en höjdboll runt straffområdeslinjen, tog med sig bollen och placerade in 1-0.

Strax efter paus, i den 48:e minuten, var det dags igen. Christoffer Gidö och Sebastian Melin samarbetade på högerkanten, den sistnämnde slog en direktinlägg längs marken och framför mål dök Ståhlbalck upp och kunde skarva in NIK:s, och sitt, andra mål för kvällen.

Matchen punkterades sedan mer eller mindre helt med knappa timmen spelad. Då var Emil Radhe påpasslig på en för lös bakåtpassning från Trekantenspelare, hann före målvakten och petade in 3-0.

Därefter hade gästerna en del skottförsök, men få av dem träffade mål. Många avslut gick i stället utanför ramen eller stoppades av Nickeboförsvaret. Riktigt nära en reducering var det visserligen med en kvart kvar, men då räddade Johan Ewaldh friläget som uppstod och Trekanten kom aldrig in i matchen målmässigt. Sett till spelet var det en ganska jämn match, men den här gången var NIK effektiva och fick utdelning på sina chanser, något som det har varit si och så med tidigare under säsongen.

Förutom effektiviteten framåt lade en riktigt stabil defensiv grunden till segern. Höga betyg till samtliga defensiva spelare således. Dessutom extra plus till hårt jobbande och skapande forwardsduon Emil Radhe/Sonny Ståhlbalck.

Nickebo IK-Trekantens IF 3-0 (1-0)
Målen, NIK: 1-0 Sonny Ståhlbalck (44), 2-0 Sonny Ståhlbalck (48), 3-0 Emil Radhe (59).
Varning, NIK: Dennis Svensson.