Rosén och Lukic lämnar

NIK tappar två tunga, viktiga kuggar i form av Johan Rosén och Danijel Lukic. Duon är nu klar för Kalmar Södra. 

Johan Rosén anslöt till NIK inför 2012 och har ända sedan dess varit en viktig spelare i NIK-bygget. Hans enorma arbetskapacitet i kombination med en bolltrygghet, farliga offensiva djupledslöpningar och bollvinnande har varit ovärderliga ingredienser för Nickebo de senaste säsongerna.

Danijel Lukic har bara spelat en säsong i NIK, men satt stora avtryck genom sina imponerande 14 mål. Hans målskytte och targetegenskaper har varit en nyckelfaktor för NIK:s anfallsspel den gångna säsongen. Lukic anslöt inför 2014 från Trekantens IF och blev snabbt en given A-lagsspelare.

Nu lämnar alltså båda de här nyckelspelarna och det för en annan division 4-klubb i form av Kalmar Södra IF. En klubb som Rosén tidigare har representerat. Södras assisterande tränare Johan Mosén säger så här till Sportbloggen 24 Kalmar:
– Vi har en ung och slagkraftig trupp redan idag. Det vi vill få in i och med dessa nyförvärv är att hitta en lite högre lägstanivå. I år har vi spelat fantastiskt bra vissa matcher men också sämre i vissa. Vi vill bli ett jämnare lag och vi tror att vi med lite mer rutin i truppen kan nå dit, säger Kalmar Södras assisterande tränare Johan Mosén.

Vi kan bara tacka två viktiga spelare för vad de har bidragit med under tiden i NIK och önska lycka till på Skyttis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.