Tennissiffror i genrepet

NIK förlorade stort, 3-6 (2-5), men det mot meriterat motstånd i form av division 3-laget Kalmar AIK, när man genrepade inför seriestarten i division 4. Trots det fanns det en del positivt att ta med sig till seriepremiären om drygt en vecka.

Nickebo mötte igår riktigt bra motstånd på Gasten då man avslutade försäsongen mot Kalmar AIK. Strax före avspark fick NIK:s målvakt Vedran Bajramovic kasta in handskarna på grund av sjukdom. Det föranledde en viss målvaktskris men den löstes med hjälp av Kaik som snällt nog lånade ut en av sina burväktare, Martin Karlsson, till Nickebo. Karlsson stod sedan för övrigt för en riktigt bra insats de sex insläppta målen till trots.

Inför matchen hade man i NIK-lägret pratat mycket om vikten av att inte ge Kalmar AIK-spelarna ytor och tid med bollen. Tyvärr var det precis vad man gjorde i första halvlek. Kaik tog ledningen med 1-0 tidigt men NIK replikerade. Ali Junior Soukie snodde åt sig bollen efter slarv i Kalmarlaget och spelade fram Axel Hultman som var klinisk. 2-1 kom sedan för Kaik på en omställning innan Hultman återigen hittade nätet fram till 2-2.

Så långt var Nickebo med i matchen men därefter gjorde Kaik tre obesvarade mål före paus. Efter 3-2-målet var NIK illa ute och endast storspel från nämnde Karlsson, normalt sett målvaktsetta hos Kalmar AIK, såg till att det ”bara” var 5-2 i paus. Siffrorna kunde ärligt talat ha varit större än så.

I andra halvlek stod NIK upp bättre defensivt. Kaik hade fortsatt det mesta av spelet och bollinnehavet, men Nickebo försvarade sig klart bättre än före pausvilan. ”Klubben” skapade nu inte så många lägen och halvleken skulle sluta 1-1 sedan NIK reducerat vackert genom nämnde Ali Junior Soukie. Mourtada Jabiri bröt och satte upp en fin boll som togs emot på ett högklassigt sätt av Soukie innan han kunde placera in 3-5. Förre Kalmar AIK-spelaren Muharem Vuckic prickade dessutom ribban. Kaik hann dock med ett 6-3-mål innan slutsignalen och fick därmed avsluta målskyttet för dagen.
– Resultatet är jag absolut inte nöjd med, men däremot andra halvlek och några detaljer i första. Vi får ladda och slipa på några detaljer till seriepremiären nästa fredag, säger NIK-tränaren Toni Kujundzic.

Kalmar AIK-Nickebo IK 6-3 (5-2)
Målen, NIK: 1-1 Axel Hultman, 2-2 Ali Junior Soukie, 5-3 Ali Junior Soukie.

NIK: Martin Karlsson – Mourtada Jabiri, Peter Almheden, Adis Gredelj – Hugo Gladysz, Muharem Vuckic, Khalil Dakroub, Carlos Toro Santis, Sabbah Mustafai – Axel Hultman, Ali Junior Soukie.